Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Θοδωρής Δρίτσας στο ΚΕΘΕΑ, στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών

 Breaking News

Ο Θοδωρής Δρίτσας στο ΚΕΘΕΑ, στο ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) και  στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών
12 Μαΐου 2014

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, συνοδευόμενος από τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους Φώτη Ανδρεόπουλο, Παναγιώτη Βουτυράκο, Κουίν Μινασιάν, Νίκο Παπαδόπουλο και Βασίλη Ριζάκο, επισκέφθηκε τις Δομές Απεξάρτησης, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Ειδικής Αγωγής της πόλης, τομείς ιδιαίτερα ευαίσθητους, που σηματοδοτούν την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μιας πόλης.

- Αρχικά συναντήθηκε με στελέχη του ΚΕΘΕΑ, συζήτησε και ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που επιτελείται στους τομείς της απεξάρτησης, σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, σε μια περίοδο που το κοινωνικό κράτος εξαφανίζεται και οι δομές του Δήμου καταρρέουν. Ως σημαντικότερες δυσκολίες αναφέρθηκαν οι μεγάλες περικοπές του προϋπολογισμού, οι δυσκολίες στην εργασιακή ένταξη των αποφοίτων των προγραμμάτων και η έλλειψη σταθερής και συστηματικής συνεργασίας με το Δήμο.

- Στη συνέχεια επισκέφθηκε το παράρτημα του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ), επί της οδού Β. Γεωργίου. Οι σοβαρές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, οι ελλείψεις ιατρικών ειδικοτήτων, και η πολύ μεγάλη επιβάρυνση του ασφαλισμένου στη φαρμακευτική δαπάνη, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

- Τέλος, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών, ο Θοδωρής Δρίτσας ενημερώθηκε από εκπαιδευτικούς, ειδικό επιστημονικό προσωπικό και γονείς, για ζητήματα ειδικής αγωγής. Τα ειδικά σχολεία σήμερα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης αρκετούς μήνες το χρόνο, με προσωπικό που αμείβεται μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ με εξευτελιστικούς μισθούς και χωρίς καμιά εργασιακή εξασφάλιση.

Μετά το τέλος της περιοδείας του ο Θοδωρής Δρίτσας δήλωσε:

“Εδώ, στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας, στο ΠΕΘΕΑ, στο ΠΕΔΥ, στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών, κτυπάει το κουδούνι συναγερμού για το ανθρώπινο πρόσωπο και τον πραγματικό πολιτισμό στην πόλη μας. Οι δομές υγείας και εκπαίδευσης, ειδικά για τα πιο αδύναμα άτομα, πρέπει να στηριχτούν. Ο Δήμος Πειραιά μπορεί να κάνει πολλά. Το πρώτο να ακούσει τους ανθρώπους αυτών των δομών, να διαβουλευτεί μαζί του και να αναζητήσει λύσεις σε προβλήματα οξύτατα. Εμείς δεσμευόμαστε.”

 


 



Σχετικά άρθρα