Εφημερίδα Κοινωνική

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Οι μονοδρομήσεις είναι η βάση για την αλλαγή της εικόνας του Πειραιά

 Breaking News

ΣΤΕΛΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ: Οι μονοδρομήσεις είναι η βάση για την αλλαγή της εικόνας του Πειραιά
22 Φεβρουαρίου 2014

Ριζικές ανατροπές στο κυκλοφοριακό του Πειραιά έρχονται από σήμερα το βράδυ. Οι μονοδρομήσεις, κατά γενική ομολογία, ήρθαν για να αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο.
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στέλιος Διαμαντίδης μίλησε στην εφημερίδα μας για αυτή την θαρραλέα απόφαση της δημοτικής Αρχής και σημείωσε:
«Ο τρόπος δόμησης και ανάπτυξης του Πειραιά καθώς και η έντονη αστικοποίηση μεγέθυναν το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Έως τώρα η πόλη έμοιαζε αδιάβατη και δυσκίνητη. Αποφασίσαμε ως δημοτική Αρχή να παρέμβουμε δυναμικά παρά να «σταυρώσουμε» τα χέρια. Οι μονοδρομήσεις έρχονται να αλλάξουν αυτό το πρόβλημα. Είναι το πρώτο βήμα και μια σημαντική υποδομή όχι μόνο για να διευκολύνουμε την κυκλοφορία των οχημάτων στον Πειραιά, αλλά για να μπορεί η πόλη μας να υποδεχτεί τα νέα μέσα σταθερής τροχιάς και να δημιουργήσει μια αστική υποδομή ικανή να αξιοποιήσει τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται από το λιμάνι. Είναι η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή αλλαγή που επιχειρείται στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν αναπλάσεις, σημαντικά έργα και παρεμβάσεις. Ενδεχομένως, τις πρώτες μέρες να υπάρχουν κάποιες δυσαρέσκειες αλλά ας σκεφτούμε όλοι ότι είναι για το καλό του Πειραιά. Ότι έχουν γίνει μελέτες από ειδικούς. Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε νέες υποδομές στάθμευσης μετά την «κυκλοφοριακή απελευθέρωση». Για τα καταστήματα θα δημιουργήσουμε ειδικές θέσεις φορτοεκφόρτωσης. Αναδιαρθρώνουμε και τα δρομολόγια των λεωφορείων ώστε να είναι πιο «φιλικά» προς τους πολίτες και προς το περιβάλλον».


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ