Εφημερίδα Κοινωνική

Αποστόλης Συρίγος: «Η μάχη πρέπει να δοθεί σήμερα. Αύριο Θα είναι αργά».

 Breaking News

Αποστόλης Συρίγος: «Η μάχη πρέπει να δοθεί σήμερα. Αύριο Θα είναι αργά».
29 Απριλίου 2014

Ο Αποστόλης Συρίγος στην εκδήλωση-συζήτηση της Διακήρυξης «Πάμε Αλλιώς» έθεσε τις γερές βάσεις για έναν διαρκή αγώνα:

Η μάχη πρέπει να δοθεί σήμερα. Και πρέπει να δοθεί με όλη την αριστερά Αύριο Θα είναι Αργά. Σ` αυτή τη μάχη στρατεύομαι τόσο εγώ όσο και πολλοί συναγωνιστές που έχουμε συμβάλει ώστε η Αριστερά να έχει ιστορία στην πόλη.

• Αναφέρθηκε εκτεταμένα στις διοικήσεις της πρώτης μεταπολιτευτικής περιόδου 1974- 1990 υπογραμμίζοντας το στοιχείο της ανιδιοτέλειας και τονίζοντας ότι «διαχειρίστηκαν με διαφάνεια το δημόσιο χρήμα».

• Έκανε ιστορική αναδρομή, στο μεγάλο έργο που συνδέεται με τη θητεία αυτών των διοικήσεων (σχολικό συγκρότημα στα 88 στρέμματα, αποχετευτικό, ίδρυση Πνευματικού Κέντρου – Κινηματογραφικής Λέσχης κ.α., δημιουργία βασικών υποδομών).

• Αναφερόμενος στον αείμνηστο Δημήτρη Μαλαγαρδή, θύμισε ότι την περίοδο αυτή είναι που διαμορφώθηκε και πέρασε στην συνείδηση του κόσμου ο «Αγωνιστής Δήμαρχος».

• Κατέληξε, ότι παρά τα όποια λάθη και αδυναμίες αυτής της περιόδου, το ισοζύγιο είναι εμφανώς θετικό, ενώ παράλληλα η αυτοδιοίκηση εκείνης της εποχής, είχε όραμα, διεκδίκησε και κέρδισε αρμοδιότητες και κατακτήσεις.

Εκτιμώντας αρνητικά τη σειρά των διοικήσεων που ακολούθησαν ο κ. Συρίγος, κατέληξε αναφερόμενος στις θητείες του κ. Κασιμάτη:

«Συνέχισαν τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, εφάρμοσαν όλες τις μνημονιακές κατευθύνσεις, ΚΟΙΝΣΕΠ, ΜΚΟ, εργασία πέντε ημερών κ.ο.κ.; ανέχθηκαν τη δραματική περικοπή πόρων της Αυτοδιοίκησης, αποδέχθηκαν το Παρατηρητήριο και την κατάργηση της σχετικής αυτοτέλειας της Αυτοδιοίκησης, άφησαν στο έλεος της διαθεσιμότητας και των απολύσεων εργαζόμενους.

Προβάλλουν, επίσης τον τίτλο του «Αυτοδιοικητικου», του καλού διαχειριστή. Δηλώνουν με πομπώδη λόγο. ότι είναι ικανοί να διαχειριστούν τη μιζέρια και να μην έχουν ελλείμματα, παρά τις δραματικές μειώσεις των πόρων. Πώς; Μα κοστολογώντας τα πάντα: το πολιτισμό, τον αθλητισμό, τις κοινωνικές υπηρεσίες, τους παιδικούς σταθμούς. Βάζοντας νέους πρόσθετους φόρους ή με απολύσεις προσωπικού. Έχουμε πολλούς υποψήφιους «Βλαχοδήμαρχους» και «Βλαχοσυμβουλους».

 

Για τις σημερινές απαιτήσεις υπογράμμισε:

Οι Δημοτικές Εκλογές είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις της Αριστεράς με όλους τους δημότες και να αλλάξουμε την διοίκηση στο Δήμο. Δεν προσφέρεται η περίοδος για μια αυτάρεσκη καταμέτρηση κομματικών δυνάμεων, επιλέγοντας «αναβολή της μεγάλης μάχης για το μέλλον».

Η μάχη πρέπει να δοθεί σήμερα. Και πρέπει να δοθεί με όλη την αριστερά Αύριο Θα είναι Αργά.

Σ` αυτή τη μάχη στρατεύομαι τόσο εγώ όσο και πολλοί συναγωνιστές που έχουμε συμβάλει ώστε η Αριστερά να έχει ιστορία στην πόλη.

Προσερχόμαστε και συμμετέχουμε, διευρύνουμε τη δύναμη του «Πάμε Αλλιώς», με εμπιστοσύνη στην Καίτη Κυλάκου και με τη συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ, αποφασισμένοι να αλλάξουμε τη διοίκηση και την πορεία της πόλης.

Πιστεύοντας ταυτόχρονα ότι έχοντας κερδίσει την μάχη των δημοτικών εκλογών θα συμβάλουμε καθοριστικά στην κυβερνητική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα σε αριστερή και αντιμνημονιακή κατεύθυνση.

 


 



Σχετικά άρθρα