Εφημερίδα Κοινωνική

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία

 Breaking News

Δίκη για το Μάτι: Στις 29 Απριλίου η απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία
11 Απριλίου 2024

Στις 29 Απριλίου θα εκδοθεί η απόφαση στην πολύκροτη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 104 νεκρούς που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική το απόγευμα της 23ης Ιουλίου 2018.

Οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν και η πρόεδρος του τριμελούς πλημμελειοδικείου ανακοίνωσε την ημερομηνία της απόφασης. Στο εδώλιο κάθονται 21 κατηγορούμενοι και ο εισαγγελέας έχει προτείνει την ενοχή 9 κατηγορουμένων.

Χθες στο δικαστήριο ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων που ξεκίνησαν μετά την πρόταση του εισαγγελέα επί της ενοχής, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται πως κατά την εισαγγελική κρίση, πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι εννέα εκ των κατηγορουμένων και να αθωωθούν οι υπόλοιποι δώδεκα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του τότε υπαρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, του τότε αρχηγού του ΠΣ, Σωτήριου Τερζούδη, του τότε επικεφαλής του ΕΣΚΕ, Ιωάννη Φωστιέρη, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ Αθηνών, Νίκου Παναγιωτόπουλου, του τότε διοικητή της ΔΙΠΥΝ, Ανατολικής Αττικής, Χαράλαμπου Χιόνη, του αντιδημάρχου Μαραθώνα, Βάιου Θανασιά, του τότε δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελου Μπουρνούς, του τότε αντιδημάρχου Ραφήνας, Αντ. Παλπατζή και του κατοίκου Πεντέλης Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.

Σύμφωνα με τη εισαγγελική εισήγηση, για αυτούς τους κατηγορούμενους και ανάλογα με την εμπλοκή του καθενός, αποδείχθηκαν οι πράξεις της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και της σωματικής βλάβης από αμέλεια, καθώς και αυτή και του εμπρησμού από αμέλεια που αφορά τον κ. Αγγελόπουλο, κάτοικο Πεντέλης.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ