Εφημερίδα Κοινωνική

Eυρωπαϊκός πόρος 27.057.700ευρώ για το ρέμα Σαπφούς στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς

 Breaking News

Eυρωπαϊκός πόρος 27.057.700ευρώ για το ρέμα Σαπφούς στα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς
17 Ιουνίου 2024

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνει την ένταξη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς στο πρόγραμμα «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή», του ΕΣΠΑ 2021-2027, με δικαιούχο την Περιφέρεια Αττικής.

Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται στα 27.057.700 ευρώ και αφορά έργα διευθέτησης στο ρέμα Σαπφούς που καλύπτουν το τμήμα του από τα όρια των Δήμων Αμαρουσίου και Κηφισιάς έως την είσοδο στον αγωγό διέλευσης της Αττικής Οδού.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει κατασκευή τεχνικών σε διασταυρώσεις με οδούς, διευθέτηση με διαμόρφωση τραπεζοειδούς διατομής με χρήση επένδυσης με συρματοκιβώτια, έργα αντιστήριξης, στηθαία ασφαλείας και έργα προσαρμογής της εκβολής υφιστάμενων έργων αποχέτευσης ομβρίων που εκβάλουν στο ρέμα σε διάφορες θέσεις.

Η σχετική πράξη ένταξης εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, τόνισε: «Όπως είχαμε δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία και την Αυτοδιοίκηση, προχωρούμε στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου υποδομής για τους Δήμους της Βόρειας Αθήνας, συνολικά για την Αττική. Παρεμβάσεις όπως αυτή, συμβάλλουν στη θωράκιση της χώρας απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και βελτιώνουν ευρύτερα την καθημερινότητα των πολιτών. Παράλληλα, αποτελούν ακόμα μια απόδειξη του πως μεταφράζεται στην πράξη το
“δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ” από τους ευρωπαϊκούς πόρους που αυτή η Κυβέρνηση εξασφάλισε για τον τόπο. Συνεχίζουμε αταλάντευτα στο δρόμο της βελτίωσης των υποδομών, της βιώσιμης ανάπτυξης και των μεταρρυθμίσεων, της δημ


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ