Εφημερίδα Κοινωνική

Απαντήσεις στη Βουλή για τα σχολικά γεύματα σε σχολεία της Νίκαιας και του Ρέντη

 Breaking News

Απαντήσεις στη Βουλή για τα σχολικά γεύματα σε σχολεία της Νίκαιας και του Ρέντη
17 Ιουνίου 2024

Ερώτηση έχει κατατεθεί στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με το θέμα: «Ένταξη Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων»

Σε απάντησή της, η αρμόδια υπουργός έκανε γνωστά τα εξής:

Το πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα» υλοποιείται από το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας και η διαχείρισή του έχει ανατεθεί στον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων & Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας. Ο δε ρόλος του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού αφορά: α) στον ορισμό των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μετά από υπόδειξη αυτών από τις οικείες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, β) στην σύσταση και συγκρότηση των επιτροπών παραλαβής στις σχολικές μονάδες και γ) στον ορισμό των συντονιστών στις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-2024, το πρόγραμμα «Σχολικά

Γεύματα» απευθύνεται σε 133 Δήμους της χώρας. Ο αριθμός των γευμάτων που δίνονται είναι 217.267 μερίδες, που αντιστοιχούν σε περίπου 180.000 μαθητές (41% του ποσοστού των μαθητών), που φοιτούν σε 1.658 δημόσια δημοτικά σχολεία της χώρας.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ