Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
03 Ιανουαρίου 2024

Πόσο ανησυχητικό είναι αυτό που συμβαίνει στα νοσοκομεία;

Ψυχραιμία, τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και αποφυγή συγχρωτισμού συνέστησε στους πολίτες ο Χρήστος Σαββόπουλος καθηγητής Παθολογίας ΑΠΘ και διευθυντής Προπαιδευτικής Κλινικής ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ3. Ο κ. Σαββόπουλος πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλη προσέλευση στα νοσοκομεία λόγω κρουσμάτων κορονωϊού και γρίπης η οποία αναμένεται να κορυφωθεί μέχρι το τέλος του μήνα. Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού είναι πιο μεταδοτική αλλά πιο ήπια καθώς δεν προκαλούνται πνευμονίες, τόνισε και πρότεινε μια φορά το χρόνο πρέπει να επικαιροποιείται το ανοσοποιητικό με ένα εμβόλιο στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 

 

 

 

Πολιτικά «φάλτσα» χωρίς λόγο!

Κεραυνό εν αιθρία και σε μία περίοδο νηνεμίας στα ελληνοτουρκικά έριξε ο Άγγελος Συρίγος, επαναφέροντας από το πουθενά στο τραπέζι τη Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία χαρακτήρισε “παρωχημένη” σε σχέση με την αποστρατικοποίηση των νησιών. Η δήλωσή του προκάλεσε πολιτικό σάλο. Αλλά στην κυβέρνηση εμφανίστηκαν ενοχλημένοι με την… αντιπολίτευση. Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Μαρινάκης όσο και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, κ. Τσιόδρας ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του κ. Συρίγου.

 

 

 

Δάγκωσε αστυνομικό γιατί δεν τον… συνέλαβαν νωρίτερα

Ένα αδιανόητο περιστατικό εκτυλίχθηκε το βράδυ της Τρίτης 2 Ιανουαρίου στο αστυνομικό μέγαρο της Πάτρας με 30χρονο που… απαιτούσε να τον συλλάβουν. Πιο αναλυτικά, ένας άνδρας εμφανίστηκε στο αστυνομικό μέγαρο και δηλώνοντας πως υπάρχει ένταλμα για την σύλληψή του ζήτησε από τον αστυνομικό να τον οδηγήσει στο κρατητήριο. Όμως το «ένταλμα» δεν υπήρχε και ο αξιωματικός υπηρεσίας ζήτησε από τον 30χρονο να αποχωρήσει, όπως αναφέρει το pelop.gr. Ωστόσο, αυτός όχι μόνο δεν έφευγε, αλλά φώναζε πως «πρέπει να με συλλάβετε» και τελικά τα κατάφερε με έναν πρωτοφανή τρόπο. Συγκεκριμένα, ο άντρας συνέχιζε να επιμένει και ο αξιωματικός τον πλησίασε για να τον απομακρύνει από την είσοδο του μεγάρου. Τότε ο 30χρονος του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο χέρι. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για να του περιποιηθούν το τραύμα και ο δράστης κατέληξε τελικά στο κελί… που ήταν και ο στόχος του εξ” αρχής.

 

 

 

Νοσηλευόταν επί 4 χρόνια στο Νοσοκομείο Ρίου, γιατί δεν έπαιρνε εξιτήριο

Το μείζον κοινωνικό πρόβλημα των ατόμων που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία, ακόμη και για χρόνια, καθώς δεν έχουν πού να πάνε, αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Αφορμή στάθηκε η επιστολή ενός γιατρού από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, με την οποία ευχαριστεί το προσωπικό των αρμόδιων κλινικών για τη φροντίδα ενός ασθενούς που κατέληξε μετά από τέσσερα χρόνια νοσηλείας. Μάλιστα, ο Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής ευχαριστεί, επίσης, την Κοινωνική υπηρεσία «για τις συνεχείς προσπάθειές της, οι οποίες δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, λόγω της πλήρους αδιαφορίας όλων των υπευθύνων κοινωνικών δομών, οι οποίες αρνήθηκαν να φιλοξενήσουν τον ασθενή μας». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εκτιμάται ότι πάνω από 500 ενήλικες με κοινωνικά προβλήματα βρίσκονται στα νοσοκομεία, χωρίς να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι για νοσηλεία.

 

 

 

To τιμολόγιο ρεύματος που επέλεξε ο Σκυλακάκης και η… «προειδοποίηση»

Ερωτηθείς ο Υπουργός για το αν ο ίδιος έχει διαλέξει τιμολόγιο ρεύματος για το σπίτι του απάντησε «εγώ για το σπίτι μου κράτησα το πράσινο τιμολόγιο. Ο πάροχος δυστυχώς έχει βγει από τους ακριβούς. Του δίνω ένα μήνα καιρό να αλλάξει τιμές, αλλιώς θα αλλάξω πάροχο!!!». Επίσης, ο υπουργός ανέφερε πως «όποιος έχει μικρότερες καταναλώσεις, εξοχικά σπίτια από εδώ, από εκεί, μπορεί να μπει είτε ένα καλό κίτρινο, είτε ένα μπλε σταθερό και να έχει σχετικά το κεφάλι του ήσυχο. Γενικότερα το θέμα μας δεν είναι διαφορετικά τιμολόγια. Το θέμα μας είναι να διαλέξουμε έναν πάροχο που δεν είναι ακριβός», πρόσθεσε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ