Εφημερίδα Κοινωνική

Ανασχηματισμός «χωρίς Πειραιά» αλλά… με ανάγκη για Πειραιώτικες κουβέντες!

 Breaking News

Ανασχηματισμός «χωρίς Πειραιά» αλλά… με ανάγκη για Πειραιώτικες κουβέντες!
14 Ιουνίου 2024

*Του Απόστολου Καραμπερόπουλου, εκδότη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Η κυβέρνηση άλλαξε πρόσωπα, «χαρτοφυλάκια» και καρέκλες, ως ερμηνεία του αποτελέσματος των ευρωεκλογών. Τα αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού ήταν άμεσα και η απόφαση… «εξπρές».

Η κίνηση αυτή έδωσε σε όλους την αίσθηση ότι το μήνυμα… «ελήφθη», έστω και τύποις.

Ανασχηματισμός «καθημερινότητας», «ακρίβειας», «περιφέρειας». Σημεία που -προφανώς- «πονάνε». Το κατά πόσο βέβαια τα νέα πρόσωπα θα μπορούν να αλλάξουν την γενική εικόνα και θα  βοηθήσουν με άμεσα νομοθετήματα και πρωτοβουλίες, είναι κάτι που θα κριθεί στην πράξη.

Μιλώντας τώρα για Α’ Πειραιά και Β’ Πειραιά, να παρατηρήσουμε το εξής: 7 εκπρόσωποι (3 σε Α’ Πειραιά και 4 σε Β’), κανένας δεν πήρε αυτή τη φορά καρέκλα υπουργού ή υφυπουργού! Και είναι άξιο απορίας, διότι, οι επαναλαμβανόμενες επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην περιοχή μας, έδειχναν ότι η κυβέρνηση τον Πειραιά, τον έχει «ψηλά», τον «ακούει».

Βεβαίως, υπάρχουν στελέχη στο νέο κυβερνητικό σχήμα που ξέρουν από Πειραιά, ακόμη και αν δεν εκλέγονται εδώ. Αναφερόμαστε στον Βασίλη Σπανάκη (Υφυπουργό για θέματα αυτοδιοίκησης) και στον Τάκη Θεοδωρικάκο (Υπουργό Ανάπτυξης). Σε κάθε περίπτωση, η πόλη, οι πολίτες του Πειραιά, οι αυτοδιοικητικοί και οικονομικοί φορείς, ανεξαρτήτως του «ποιος είναι πού και σε ποια θέση», ζητούν “ευήκοα ώτα”. Γιατί και στο παρελθόν χαιρόμασταν και γράφαμε για «εκπροσώπηση» του Πειραιά σε κυβερνήσεις αλλά στην ουσία… λίγα αποκομίσαμε.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά, ακόμη και χωρίς επίσημη «εκπροσώπηση», ας γίνει η διαφορά!

 Γιατί τα θέματα που είναι σε εκκρεμότητα στην πόλη, πλέον, είναι τα «μεγάλα», αυτά που για να τρέξουν χρειάζεται και κυβερνητικό χέρι… (υπογειοποίηση γραμμών ΗΣΑΠ, Δικαστήρια, Ανάπλαση Πειραϊκής κτλ).

Όσοι λοιπόν από το νέο κυβερνητικό σχήμα, «ασχοληθούν» με τον Πειραιά, μπορούν μόνο να κερδίσουν.

 Για όλους τους άλλους, «έχουν γνώσιν οι φύλακες»…

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ