Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού…. media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού…. media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
21 Δεκεμβρίου 2023

«Τακτικές» στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές

Τελικά αυτές οι ευρωεκλογές, που θα γίνουν αρχές Ιουνίου του 2024, απέκτησαν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, μολονότι ούτε η θητεία της κυβέρνησης διακυβεύεται ούτε οι πολιτικοί συσχετισμοί που προέκυψαν από τις διπλές βουλευτικές εκλογές φαίνεται ότι θα αλλάξουν ριζικά. Γίνονται όμως ορόσημο επιβεβαίωσης για όλους και ήδη ξεκίνησαν να προετοιμάζονται πολιτικές ενέργειες και τακτικές! Αν όμως για το κυβερνών κόμμα οι στόχοι είναι εφικτοί, για τα κόμματα της αντιπολίτευσης οι ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι δοκιμασία για την πολιτική τους ύπαρξη και προοπτική.

 

 

Ο μεγαλύτερος εχθρός των μέτρων, το «μας τα ’παν κι άλλοι»…

Στους ελέγχους για την αθλητική βία δεν υπάρχει ντροπή. Σύμφωνοι, δεν είπαμε να γίνουμε ξαφνικά Ελβετία, αλλά για δύο όμως μήνες ας προσποιηθούμε ότι είμαστε. Στην κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνάνε ότι ο μεγαλύτερος εχθρός των μέτρων για τον χουλιγκανισμό είναι η αμφιβολία. Το «μας τα ’παν άλλοι». (Αντ. Πανούτσος)

 

 

 

Ακόμη μια περίπτωση «σπατάλης» ανθρώπινου χρόνου

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έκανε πρεμιέρα και στην Ευρώπη το Threads, η πλατφόρμα της Meta (Facebook, Instagram) που θυμίζει ύποπτα πολύ το πρώην Twitter και νυν X. Αυτός είναι και ο σκοπός της εξάλλου, να χτυπήσει ή, ακόμη καλύτερα, να αντικαταστήσει το Χ, το οποίο έχει πέσει σε μεγάλη ανυποληψία –και ακόμη μεγαλύτερη αναξιοπιστία– μετά την εξαγορά του από τον Ελον Μασκ. Τι είναι το Threads; Ίσως ακόμη μια προσπάθεια σπατάλης ανθρώπινου χρόνου! Μέχρι τώρα δεν έχει τίποτα να δώσει. Είναι η επανάληψη του ίδιου πράγματος σε άλλη πλατφόρμα. Στο Threads είδαμε ακριβώς τους ίδιους ανθρώπους να ανεβάζουν ακριβώς τα ίδια πράγματα που είχαν ανεβάσει νωρίτερα στο Facebook, στο Instagram και στο Χ. Το Threads δεν μας είπε κάτι καινούργιο, αλλά επιβεβαίωσε αυτό που κάποιοι ξέρουμε εδώ και καιρό: Η μεγάλη δυσκολία στα social δεν είναι να βρεις κάτι ενδιαφέρον να ανεβάσεις. Η μεγάλη δυσκολία στα social είναι να βρεις κάτι ενδιαφέρον να παρακολουθήσεις. Χρειαζόμαστε, λοιπόν, περισσότερες πλατφόρμες και followers; Οχι. Χρειαζόμαστε λιγότερο και πιο ουσιαστικό περιεχόμενο. Και μια στοιχειώδη αντίληψη ότι τα 300 likes στην «καλημέρα» που θα ποστάρουμε δεν μας κάνουν επιδραστικούς. Αργόσχολους μας κάνουν. Και λίγο απελπισμένους. (Protagon.gr)

 

 

 

«Μάθημα» διαχείρισης εσωκομματικών ζητημάτων

Οι εσωκομματικές εντάσεις δεν συνιστούν «απόλυτα» αποσυσπείρωση. Η ικανότητα έκφρασης πολύ διαφορετικών, ακόμη και αντίθετων απόψεων στο ίδιο κομματικό πλαίσιο, είναι προϋπόθεση πολιτικής κυριαρχίας – και αυτήν φαίνεται να την έχει κατακτήσει ο Μητσοτάκης. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από μέσα, αν έξω δεν υπάρχει κανείς αξιόπιστα ικανός να τις αντικαταστήσει.

 

 

Ζωή σαν νόμισμα… με δύο όψεις!

Τη στιγμή που η χώρα στενάζει στα σούπερ μάρκετ και δυσφορεί από τα μέσα του μήνα και μετά, οι χειμερινοί προορισμοί γεμίζουν, τα αεροπορικά εισιτήρια για Ευρώπη είναι εξαντλημένα, τα καινούργια διαμερίσματα πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές και η αγορά αυτοκινήτου καταγράφει συνεχώς νέα υψηλά ποσοστά! Η εικόνα είναι μισή φωτεινή και μισή γκρίζα. Εξαρτάται σε πιο δωμάτιο σε έφερε η ζωή.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ