Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
05 Δεκεμβρίου 2023

Eπιτυχία εξωδικαστικής Ρύθμισης: Διαγραφή δανείου 74,96%

Kαταναλώτρια απευθύνθηκε στην Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ με σκοπό τη ρύθμιση των οφειλών. Συνταξιούχος ιδιωτικός υπάλληλος η οποία δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις οφειλές του συζύγου της που μεταβιβάστηκαν στην ίδια μετά τον θάνατο του. Η ΕΕΚΕ μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες με την τράπεζα κατέληξε στη διαγραφή ποσοστού ύψους 74,96% (8.264,00€) από την αρχική οφειλή 11.024,00€. H ΕΕΚΕ παρέχει από το 2010 στους καταναλωτές υποστήριξη και συμβουλευτική για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών τους προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

 

Ακόμη μια κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς

Νέα παρέμβαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 5 Δεκέμβρη στην «doValue» από σωματεία και φορείς, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής ενάντια στους πλειστηριασμούς. Συγκεκριμένα η παρέμβαση αφορούσε σε πέντε περιπτώσεις πλειστηριασμών, μίας επαγγελματικής στέγης και τεσσάρων κατοικιών από τρεις επαγγελματίες και δύο εργαζομένους από περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας. Και για τις πέντε περιπτώσεις στη διάρκεια συνάντησης έγινε συζήτηση για την αναστολή των πλειστηριασμών με όρους που οι οφειλέτες να μπορούν να ανταποκριθούν τόσο στην προκαταβολή, όσο και στις δόσεις.

 

ΝΔ: Νέος αναπληρωτής γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ο Πειραιώτης Χριστόφορος Μπουτσικάκης

Νέος αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ορίζεται ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, o π. Βουλευτής Α” Πειραιά Χριστόφορος Μπουτσικάκης ορίζεται αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, παραμένει αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης.

 

«Μπλόκο» σε ορκωμοσίες δημοτικών συμβούλων λόγω… οφειλών -Νέες περιπτώσεις

Ανατροπές έχουμε το τελευταίο διάστημα με εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους που αντικαθίστανται διότι διαπιστώθηκε ότι έχουν οφειλές προς τους δήμους τους. Μετά τα προειδοποιητικά «ραβασάκια» που εστάλησαν στο Δήμο Ηρακλείου της Κρήτης και συγκεκριμένα από την οικονομική υπηρεσία και που έκαναν εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους να «τρέχουν» να τακτοποιήσουν οφειλές για να μην «κοπούν» από το νόμο, και άλλες περιπτώσεις–αυτή τη φορά με έκπτωση αξιώματος! – έρχονται από την Δυτική Μακεδονία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το e-ptolemeos.gr αντικαθίστανται δημοτικοί σύμβουλοι Αμυνταίου και Βελβεντού, που είχαν οφειλές προς τους δήμους τους, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας. Η απόφαση είναι οριστική και αναμένεται να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Πρόκειται για οκτώ (8) δημοτικούς συμβούλους στο Δήμο Αμυνταίου και για δύο (2) στο δήμο Βελβεντού, που εξέπεσαν του αξιώματος τους και δεν θα κληθούν στις ορκωμοσίες που θα γίνουν και επίσης θα αντικατασταθούν από τους επιλαχόντες. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις Δήμων που εξετάζονται για το αν υπάρχει αντίστοιχο θέμα με κόλλημα ή μη, για αντίστοιχους λόγους, με οφειλές δημοτικών συμβούλων. Να σημειωθεί ότι ο νόμος είναι ξεκάθαρος και ορίζει ότι όσοι έχουν οφειλές στο Δήμο στον οποίο έχουν εκλεγεί οφείλουν μέσα σε συγκεκριμένη προθεσμία να τις ρυθμίσουν ή να τις εξοφλήσουν.

 

Επείγον σήμα της ΕΥΠ σε υπουργούς: «Προσοχή με τα κινητά σας!»

«Oι τηλεφωνικές σας συνομιλίες μέσω των ήδη γνωστών εφαρμογών επικοινωνίας δεν είναι ασφαλείς». Την προειδοποίηση απηύθυνε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών σε κυβερνητικά στελέχη και κορυφαίους κρατικούς αξιωματούχους, όπως πληροφορείται η εφημερίδα Καθημερινή. Αποτυπώθηκε σε έγγραφο που εστάλη την περασμένη εβδομάδα σε υπουργούς της κυβέρνησης, προκαλώντας ανησυχία και τροφοδοτώντας σενάρια αναφορικά με το τι πραγματικά οδήγησε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ