Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού media… έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού media… έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
04 Δεκεμβρίου 2023

Ακόμη ένας δήμαρχος αρνείται να παραδεχθεί την ήττα του

Με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, να έχουν περάσει εδώ και δύο μήνες, υπάρχουν μερικοί δήμαρχοι που δεν δέχονται με τίποτα… την ήττα τους. Για παράδειγμα, οι απερχόμενοι δήμαρχοι στις Σέρρες (Χρυσάφης) και στη Ρόδο (Καμπουράκης), έχουν εναποθέσει τις ελπίδες του στα δικαστήρια της χώρας μπας και καταφέρουν τελικά να κερδίσουν τις εκλογές που έχασαν στο Β’ γύρο. Σε αυτούς λοιπόν προστέθηκε και ο Γιάννης Βούρος, ο απερχόμενος δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας, που αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά κατά του αποτελέσματος των εκλογών! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στην ανακοίνωση η παράταξη του Γιάννη Βούρου, διαπίστωσε την ύπαρξη αρκετών αμφισβητούμενων ψηφοδελτίων, αριθμού ικανού να ανατρέψει την οριακή διαφορά των 90 σε σύνολο 10.950 ψήφων που καταγράφηκε κατά την Β’ Κυριακή των εκλογών. Η ποσοστιαία διαφορά μεταξύ των δύο συνδυασμών ήταν της τάξεως του 0,8%. (50,4% – 49,6%).

 

Νέα τεράστια χωματερή ετοιμάζεται στη Φυλή;

Tο ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ συνεχίζει να καταγγέλλει όσα γίνονται στον «σκουπιδότοπο στη Φυλή» με τις… ευλογίες της Π. Αττικής. Σε νέα του ανακοίνωση αναφέρει: Μόλις ένα μήνα πριν, το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αποκάλυπτε τα σχέδια για την κατασκευή νέων εγκαταστάσεων στον σκουπιδότοπο στη Φυλή. Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμασταν σε μια νέα επέκταση της χωματερής (μεταξύ και πάνω στα υπάρχοντα κύτταρα των προηγούμενων χωματερών της α΄ και της β΄ φάσης) και στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας ΑΕΚΚ (Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων), για τουλάχιστον 20 χρόνια, δυναμικότητας 2.000 τόνων την ημέρα, μέσα στην εγκατάσταση της Φυλής, σε περιοχή του αποκατεστημένου (;) ΧΑΔΑ Άνω Λιοσίων. Αυτό το σχέδιο άρχισε να υλοποιείται, αφενός με διαδοχικές τροποποιήσεις της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εγκατάστασης (ΟΕΔΑ) στη Φυλή και, αφετέρου, με την προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της κατασκευής και της λειτουργίας της μονάδας ΑΕΚΚ. Για την ώρα και μετά από ποικίλες αντιδράσεις, ο διαγωνισμός αυτός έχει αναβληθεί, μέχρι να ολοκληρωθεί η τελευταία απόπειρα τροποποίησης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης. Η διοίκηση της Π. Αττικής και οΕΔΣΝΑ δεν αρκέστηκαν στα παραπάνω. Ελάχιστες μόνο βδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της έσπευσε να δώσει μια γερή ώθηση στο στόχο της κατασκευής μιας πολύ μεγαλύτερης χωματερής, απ’ ότι άφηναν να εννοηθεί ως τώρα. Προκήρυξαν, λοιπόν, διαγωνισμό, με αντικείμενο τις «υπηρεσίες συμβούλου υποστήριξης για εξεύρεση και προετοιμασία νέου χώρου ταφής», όγκου τουλάχιστον 10 εκ. κυβικών μέτρων!

 

Αποζημίωση σε φαντάρο που ξυλοκοπήθηκε κατά την διάρκεια της θητείας του

Με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (τακτική διαδικασία) έγινε εν μέρει δεκτή η αγωγή που άσκησε ένας κάτοικος της Ρόδου, κατά ενός αλλοδαπού, κατοίκου Αγίου Νικολάου Κρήτης και του επιδικάστηκε χρηματική αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που υπέστη κατά την διάρκεια της θητείας του όταν χτυπήθηκε ανελέητα σε στρατιωτική μονάδα του νησιού. Για την ίδια υπόθεση έχει ασκηθεί εξάλλου και αγωγή ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων κατά του Ελληνικού Δημοσίου που εκκρεμεί.

 

Οι αγρότες ζεσταίνουν μηχανές… κατά της Κυβέρνησης!

Αποφασίστηκε να συνεχιστεί ο αγώνας των αγροτών. Την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ στις πλατείες χωριών, ενώ στις 10 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας. Το διοικητικό συμβούλιο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν . Καρδίτσας παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αγρότες και κτηνοτρόφοι, ειδικά μετά την κακοκαιρία Daniel, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη νέα ΚΑΠ. Μεταξύ των διεκδικήσεων είναι, η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος, να μην ισχύσουν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες από τη νέα ΚΑΠ, να δοθεί αφορολόγητο πετρέλαιο και να μειωθεί το κόστος παραγωγής.

 

Εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων!

Σχετικά με την εκκαθάριση των εκλογικών καταλόγων, η υπουργός Ν. Κεραμέως υπογράμμισε: «Η εκκαθάριση θα είναι μετά τις ευρωεκλογές, αλλά θα περιλαμβάνεται σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία. Για εμας είναι πάρα πολύ σημαντική συζήτηση με τα κόμματα και το λέω γιατί θεωρώ ότι έχουμε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία – βλέποντας και την αποχή, η οποία πλέον έχει σκαρφαλώσει σε πολύ απειλητικά ποσοστά, μεγάλα ποσοστά για τη Δημοκρατία μας – το πολιτικό σύστημα, συνολικά, να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, έχουμε ξεκινήσει τις επαφές με τα κόμματα. Οι διαβουλεύσεις θα γίνουν πριν από τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί σε σκέψεις, προτάσεις της αντιπολίτευσης να ενσωματώσουμε βελτιωτικές ρυθμίσεις που μπορεί να έχουν. Είμαστε απολύτως ανοιχτοί».

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ