Εφημερίδα Κοινωνική

Της Διαύγειας το… ανάγνωσμα!

Της Διαύγειας το… ανάγνωσμα!
28 Νοεμβρίου 2023

Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: Βοηθάει τους άπορους μέσω του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ

Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας ανέθεσε στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε, την προμήθεια 744 διατακτικών, για είδη διαβίωσης (τρόφιμα και άλλα είδη, εκτός αλκοολούχων ποτών), στους κατοίκους του Δήμου που έχουν πληγεί λόγω της διαρκώς ογκούμενης κοινωνικοοικονομικής κρίσης, για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Οι 744 διατακτικές αντιστοιχούν στο ποσό των 37.200,00 € και οι υπόλοιπες θα δοθούν δωρεάν στο Δήμο από την προμηθεύτρια εταιρεία με τη μορφή εκπτωτικού κουπονιού αξίας 50,00 € το καθένα. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των τριάντα επτά χιλιάδων διακοσίων ευρώ (37.200,00 €). Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α. και το προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 8%. Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους και θα βαρύνει τον ΚΑ 15.6481.0038 του προϋπολογισμού εξόδων του τρέχοντος έτους. Οι νόμιμες κρατήσεις βαρύνουν τους Αναδόχους.

 

Δήμος Νίκαιας-Ρέντη: Ανανέωση αδειών κατάληψης πεζοδρομίου

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη σε συνεδρίασή της ενέκρινε ανανεώσεις άδειας κατάληψης πεζοδρομίων και κοινόχρηστων χώρων από επιχειρήσεις της περιοχής για το έτος 2023, κατόπιν αιτήσεων με την προϋπόθεση την ομαλή διέλευση πεζών και ΑΜΕΑ.

 

Περιφέρεια Αττικής: Διάθεση ποσού για εορταστική συναυλία

Η Οικονομική Επιτροπή της Π. Αττικής ενέκρινε τη δαπάνη διεξαγωγής της μουσικής συναυλίας με την Έλλη Κοκκίνου στις 18 Δεκεμβρίου στον Άγιο Στέφανο του Δήμου Διονύσου και κατόπιν του ανάμματος του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου του Δήμου. Το κόστος της συναυλίας ανέρχεται στο ποσό των 19.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, πλέον πνευματικών δικαιωμάτων και προτείνεται ως αντικατάσταση της ακυρωθείσας συναυλίας με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Το ποσό αφορά αμοιβές καλλιτεχνών και συντελεστών. Η απόφαση αφορά Ορθή Επανάληψη μετά από αρχική συμφωνία δαπάνης για συναυλία της Δ. Βανδή, η οποία είχε κοστολογηθεί σε 26.000 ευρώ.

 

ΥΠΕΣ: Παράταση στην επιχορήγηση για προμήθεια απορριμματοφόρων

Απόφαση ΥΠΕΣ -ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ «H τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος» ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «Προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών»Η Ενότητα 2 της ως άνω Απόφασης Επιχορήγησης αντικαθίσταται ως εξής : «Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2024». Κατά τα λοιπά ισχύουν όσα αναγράφονται στην υπ’ αριθμ. 83448/22-11-2019 Απόφαση Επιχορήγησης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ