Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού media… έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού media… έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
28 Νοεμβρίου 2023

Ξέρατε πόσους δημοσίους υπαλλήλους έχουμε στην Ελλάδα;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στη χώρα μας υπολογίζονται περί τους 714.000, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του ΥΠΕΣ. Από την ανάλυση προκύπτει ότι σχεδόν 2 στους 10 Έλληνες εργαζόμενους απασχολείται – αποκλειστικά – στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα. Ειδικότερα, το τακτικό προσωπικό αριθμεί σε 567.362 με τους ΟΤΑ να έχουν 84.518 άτομα Το μη τακτικό προσωπικό αριθμεί σε 97.292. Υπάρχουν επίσης: 20.640 προσωπικό έρευνας, 3.067 μετακλητοί, 11.198 αιρετοί, 1.594 πρόεδροι-μέλη ΔΣ, 12.886 ειδικές περιπτώσεις.

 

Παίρνουν χρήματα οι Δήμοι αλλά… για αλλού προορίζονται

Ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΣ Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθεί στους δήμους μία πρόσθετη δόση των ΚΑΠ, η οποία όμως δεν θα καταλήξει εξ ολοκλήρου στα ταμεία των δήμων, καθώς θα αφαιρεθεί το ποσό που αναλογεί σε κάθε δήμο για την καταβολή του τέλους ταφής απορριμμάτων για α΄ εξάμηνο του 2023.

 

Το ν/σ που έχει ανάψει «φωτιές»!

Έμμεση απάντηση στον Μάκη Βορίδη, ο οποίος δήλωσε στον αέρα του OPEN πριν λίγες μέρες πως δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, έστειλε ο βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης. «Από τη στιγμή που ένα νομοσχέδιο περνάει από το υπουργικό συμβούλιο και το οποίο στηρίζει ο πρωθυπουργός που διορίζει τους υπουργούς, δεν μπορούν να μην το ψηφίσουν. Όποιος υπουργός δεν θέλει να το ψηφίσει, γιατί θα είναι ελεύθερη η ψήφος, παραιτείται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης στο Attica TV.

 

Ο Υπουργός «κόκκινο πανί» για την αυτοδιοίκηση

Μέτωπο έχει ανοίξει με τους Δημάρχους ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλιας, λέγοντας δημοσίως ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, με αντιπλημμυρικά και γενικότερα με παρεμβάσεις σχετικές με τον ασφάλεια των πολιτών. Ο ίδιος μάλιστα δήλωσε ότι θα προσφύγει στον Εισαγγελέα για όσους δεν “συμμορφώνονται προς τα υποδείξεις”. Για το θέμα παρενέβη η ΚΕΔΕ εξαπολύοντας επίθεση προς τον Υπουργό, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του “ατυχείς” και καταλογίζοντάς του ότι δεν γνωρίζει βασικές αρμοδιότητες του Κράτους…

 

Ποια θα είναι η πρώτη αντιδήμαρχος του Χάρη Δούκα;

Την πρώτη του γνωριμία με τη Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων είχε χτες, ο Χάρης Δούκας. Ο νέος δήμαρχος, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του την πρώτη του χρόνου, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, αλλά και με τον αντιδήμαρχο Νίκο Αβραμίδη και τους διευθυντές των τμημάτων. Τον κ. Δούκα συνόδευσε η δημοτική σύμβουλος και πρώτη σε σταυρούς, Ρωξάνη Μπέη η οποία θα αναλάβει αντιδήμαρχος Καθαριότητας, και Ανακύκλωσης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Εκείνη η ομιλία της Μελίνας για τα Γλυπτά που θα έπρεπε να διδάσκεται

«Πρέπει να καταλάβετε τι σημαίνουν για μας τα Μάρμαρα του Παρθενώνα. Είναι η υπερηφάνεια μας, είναι οι θυσίες μας. Είναι το ευγενέστερο σύμβολο τελειότητας. Είναι φόρος τιμής στη δημοκρατική φιλοσοφία. Είναι οι φιλοδοξίες μας και το ίδιο το όνομά μας», έλεγε στους Βρετανούς η αείμνηστη Μερκούρη. Για να αντιληφθούμε από πού ξεκίνησε αυτός ο αγώνας που συνεχίζεται ως τα σήμερα… Η ιστορική της ομιλία ήταν το 1986, στην Οξφόρδη, όπου διοργανώθηκε μια συζήτηση για το θέμα που στο μεταξύ είχε γίνει σήμα κατατεθέν της πολιτικής της. Την ιστορική εκείνη ομιλία της είχε παρακολουθήσει και ο Μπόρις Τζόνσον, ως πρόεδρος των φοιτητών της Οξφόρδης.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ