Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού media… έπονται!

Ενός κακού media… έπονται!
20 Νοεμβρίου 2023

Η απάντηση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για την υπόθεση με το νεφρολογικό κέντρο στη Νίκαια

Για το δημοσίευμα περί του νεφρολογικού κέντρου «Νεφρόαραμα» στη Νίκαια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «Πράγματι έγινε έλεγχος από την περιφέρεια Αττικής στο συγκεκριμένο κέντρο και διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε χωρίς άδεια. Προφανώς αυτό είναι κάτι απαράδεκτο. Θα ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για αυτή τη συγκεκριμένη παραβίαση. Έγινε ο σχετικός έλεγχος και οι απαιτούμενες ενέργειες. Δεν νομίζω ότι πρέπει να πολιτικοποιήσουμε το συγκεκριμένο θέμα το οποίο ξεπερνά τα όρια της οργής όταν απευθύνεται σε τόσο ευπαθείς ομάδες. Προφανώς δεν θα πήγαιναν στα εγκαίνια όσοι πήγαν αν γνώριζαν συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά».

 

Συλλογή υπογραφών για να μην κλείσει η Μονάδα Μαστού του «ΜΕΤΑΞΑ»

Μπροστά στον κίνδυνο να κλείσει η Μονάδα Μαστού του «ΜΕΤΑΞΑ» μετά την πρόσφατη παραίτηση της μοναδικής εξειδικευμένης γιατρού, μια ομάδα γυναικών έλαβαν την πρωτοβουλία για μια καμπάνια συλλογής υπογραφών με αίτημα την πλήρη και άμεση στελέχωση της Μονάδας που εξυπηρετεί όχι μόνο τον ευρύτερο Πειραιά αλλά και ολόκληρη τη χώρα, ένα Τμήμα του οποίου η αξία, το έργο και η παρεχόμενη υψηλού επιπέδου φροντίδα είναι αναγνωρισμένη από έτερα νοσηλευτικά ιδρύματα, γιατρούς και ασθενείς. Η καμπάνια της πρωτοβουλίας γυναικών κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 2000 υπογραφές και ως επόμενο βήμα συντάχθηκε μια επιστολή αιτημάτων προς το Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Υγείας, τον Διοικητή της 2ης ΔΥΠε και τους βουλευτές των δύο Περιφερειών Α και Β Πειραιά. Και η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» του Γ. Γαβρίλη στήριξε την προσπάθεια αυτή.

 

ΟΧΙ σε επιπλέον «βάρη» στην ραχοκοκαλιά της οικονομικής ζωής στη χώρα μας

Σημαντική είναι η παρέμβαση που κάνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, σχετικά με το νέο φορολογικό ν/σ της Κυβέρνησης: «…το φορολογικό σύστημα στη χώρα μας σίγουρα χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση και για να επιτευχθεί αυτό σίγουρα δεν είναι εύκολο μετά από στρεβλώσεις ετών που πρέπει να διορθωθούν. Σε καμία περίπτωση όμως το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο έχει σχεδιαστεί δεν πρόκειται να επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα που όλοι επιδιώκουμε. Χρειάζονται σημαντικές διορθώσεις έτσι ώστε να αποφευχθούν λουκέτα σε όσους έβαλαν πλάτη στα δύσκολα χρόνια της κάθε κρίσης που χτύπησε τη χώρα μας».

 

Αγωγή πολίτη εναντίον δήμου για τραυματισμό του σε λακκούβα - Ζητά 10.000 ευρώ

Ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου έχει προγραμματιστεί για την 23η Νοεμβρίου 2023 η εκδίκαση αγωγής που άσκησε ένας πολίτης κατά του Δήμου Ρόδου διεκδικώντας αποζημίωση για βλάβες που υπέστη όταν τροχός ποδηλάτου του έπεσε σε λακκούβα με αποτέλεσμα να πέσει και να τραυματιστεί. Όπως περιγράφει στην αγωγή του, την 16η Αυγούστου 2022 και περί ώρα 22:00 οδηγούσε το ποδήλατό του, με επιμέλεια και σύμφωνα με τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, στο κέντρο της Ρόδου και συγκεκριμένα στην οδό Γ. Παπανικολάου με κατεύθυνση από την οδό 7ης Μαρτίου προς την Ακτή Μιαούλη. Εκινείτο στο άκρο δεξιό της οδού με ταχύτητα περίπου 10 χλμ/ώρα. Η οδός Γ. Παπανικολάου είναι διπλής κατεύθυνσης, με πλάτος οδοστρώματος 8,1 μέτρα, και με μια λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση.

Μόλις έφτασε στο ύψος της φινλανδικής καφετέριας- εστιατορίου ο εμπρόσθιος τροχός του ποδηλάτου του έπεσε σε σχηματισθείσα επί του οδοστρώματος, της ανωτέρω οδού, λακκούβα η οποία δεν ήταν εμφανής, σφηνώθηκε σ’ αυτή και δεν μπόρεσε να την ξεπεράσει. Ελλείψει σχετικής προειδοποιητικής σήμανσης δεν ήταν δυνατό να αντιληφθεί τη λακκούβα και το βάθος της για να κάνει αποφευκτικό ελιγμό με αποτέλεσμα, από τον απότομο και έντονο κραδασμό, τόσο το ποδήλατό του όσο και εκείνος να πέσουν επί του οδοστρώματος και αφενός μεν το ποδήλατο να υποστεί υλικές ζημίες, εκείνος δε να τραυματισθεί. Μετά από αξονική τομογραφία εγκεφάλου και θώρακος και λοιπές ιατρικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί κάταγμα σφηνοειδούς αριστερά, εκδορές στο σώμα και στο πρόσωπό του, κακώσεις στο θώρακα, ενώ οι ιατροί προέβησαν σε ράμματα στο αριστερό του φρύδι. Με την αγωγή του διεκδικεί να υποχρεωθεί ο εναγόμενος Δήμος Ρόδου, όπως του καταβάλει για ηθική βλάβη το ποσό των 10.000 €, νομιμοτόκως από της επιδόσεως της αγωγής και μέχρι την ολοσχερή του εξόφληση.

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ