Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού media… έπονται!

Ενός κακού media… έπονται!
10 Νοεμβρίου 2023

Και εγένετο… Ίδρυμα Τσοχατζόπουλου

Πραγματικότητα έγινε η τελευταία επιθυμία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός στην τρίτη του διαθήκη είχε ζητήσει από τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη να γίνει ίδρυμα στο όνομά του το σπίτι τους στην Αεροπαγίτου. Τελικά, αυτό έγινε πραγματικότητα την περασμένη Τρίτη. «Εξετελέσθη. Μια εκ των επιθυμιών σου» έγραψε στο Facebook η κυρία Σταμάτη.

 

ΣΥΡΙΖΑ: Οι μισοί παίρνουν την… «Ομπρέλα» τους και φεύγουν και οι άλλοι ακονίζουν τα μαχαίρια!

Διάσπαση προ των πυλών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ειδησεογραφία μόλις μερικές ώρες πριν την έναρξη της πολυαναμενόμενης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος – δεν αφήνει περιθώρια ούτε στους πιο αισιόδοξους ψηφοφόρους του να φανταστούν ένα ενωμένο, συμπαγές κόμμα την προσεχή Δευτέρα. Οι εσωκομματικές εξελίξεις, μετά την αποχώρηση του Πάνου Σκουρλέτη και του Νίκου Βούτση και πιθανότατα του Ευκλείδη Τσακαλώτου (και όσοι από την «Ομπρέλα» τον ακολουθήσουν), δεν αφήνουν πολλά περιθώρια… ενότητας.

 

Μια «πονεμένη» αστική ιστορία

Το πρωί της Δευτέρας, οι κάτοικοι των Εξαρχείων ξύπνησαν με τον ήχο των συνεργείων που είχαν ξεκινήσει τις εργασίες κοπής 70 δέντρων στην πλατεία για την κατασκευή του μετρό. Οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν, αποδοκίμασαν, έκαναν συγκεντρώσεις, έγιναν μηνύσεις. Κάποιοι στάθηκαν σοκαρισμένοι στην άκρη και έκλαψαν. Οταν έχεις ένα μικρό πνεύμονα πράσινου στην αστική σου έρημο, μια σκιά να καθίσεις με το παιδί και με τον φίλο σου, και σου την παίρνουν, σε πιάνει το παράπονο. Είναι σαν να σου ξεριζώνουν ένα κομμάτι από τους δικούς σου πνεύμονες. Η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ βέβαια ενημέρωσε εκ των υστέρων ότι τα δέντρα κόπηκαν για να μεταφυτευτούν προσωρινά σε χώρους πράσινου πλησίον της πλατείας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της Ανάπλασης Α.Ε. Και ότι πρόκειται να φυτευτούν 2.000 νέα δέντρα σε θέσεις που θα υποδείξει ο Δήμος Αθηναίων, επιπλέον αυτών που η εταιρεία έχει υποχρέωση να φυτεύσει, σύμφωνα με την εγκεκριμένη περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου στο πλαίσιο αποκατάστασης της Πλατείας για τη διατήρηση του ισοζυγίου. Θέλεις να το πιστέψεις, αλλά η πονεμένη αστική ιστορία δεν σε αφήνει.

 

«Ανάπλασης Αθήνας» Α.Ε. :Προχωράει τους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς

Ομόκεντροι κύκλοι, µε επίκεντρο τον φανοστάτη µε τους τρεις Ερωτες. ∆ύο επίπεδα, τα οποία ενώνει ένα δαχτυλίδι. Ενας «κόμβος» στον οποίο κυριαρχεί το παιχνίδι του φωτός. Αυτές είναι οι τρεις προτάσεις για τα Εξάρχεια, το Κολωνάκι και τον Ευαγγελισμό που επικράτησαν στους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς της «Ανάπλασης Αθήνας». Τα αποτελέσματα έρχονται τη στιγμή που οι διαμαρτυρίες γύρω από την κοπή δέντρων στην πλατεία Εξαρχείων έχουν αναζωπυρωθεί, με το υπουργείο Υποδομών να δηλώνει και πάλι ότι αλλαγή χωροθέτησης των σταθμών Εξαρχείων και Ευαγγελισμού είναι εκτός συζήτησης. H «Ανάπλαση Αθήνας» δημοσιοποίησε τους νικητές των πρώτων τριών από τους επτά διαγωνισμούς, για την ανάπλαση των πλατειών όπου θα κατασκευαστούν σταθμοί της γραμμής 4 του μετρό στα όρια του Δήμου Αθηναίων. Για την πλατεία Εξαρχείων κατατέθηκαν έξι προτάσεις και επικράτησε εκείνη του γραφείου Tense Architecture Network. Για το Κολωνάκι κατατέθηκαν 12 προτάσεις και επικράτησε το γραφείο xza-architects. Για τον Ευαγγελισμό κατατέθηκαν τέσσερις προτάσεις και το πρώτο βραβείο έλαβε η πρόταση του γραφείου M.P. Sparch. Τα αποτελέσματα θα οριστικοποιηθούν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, οπότε και λήγει τυπικά το περιθώριο υποβολής ενστάσεων.

 

Τη λογοκρισία του «Χ» πλήρωσε το ΚΚΕ

Με τη δικαιολογία ότι «παραβιάζει τους κανόνες σχετικά με τη δημοσίευση πολυμέσων που αναπαριστούν αδικαιολόγητη αιματοχυσία», η πλατφόρμα Χ «κλείδωσε» για κάποιες ώρες τον επίσημο λογαριασμό του «Οδηγητή» του περιοδικού της ΚΝΕ. Όπως αναφέρει η νεολαία του ΚΚΕ, παρόμοιες καταγγελίες γίνονται αυτές τις μέρες από χρήστες των social media στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο, που λογοκρίνονται από τις αντίστοιχες πλατφόρμες, γιατί στηρίζουν τον αγώνα του λαού της Παλαιστίνης.

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ