Εφημερίδα Κοινωνική

ΚΕΔΕ: Μοιράζει επιλεκτικά 53.420 ευρώ σε sites! Η «λίστα Παπαστεργίου» – η MEDIATECH και τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

 Breaking News

ΚΕΔΕ: Μοιράζει επιλεκτικά 53.420 ευρώ σε sites! Η «λίστα Παπαστεργίου» – η MEDIATECH και τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ
13 Δεκεμβρίου 2020

Μετά τις αποκαλύψεις για το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής, η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ συνεχίζει να αναδεικνύει περιπτώσεις «επιλεκτικής» προβολής εν μέσω πανδημίας.

Με έκπληξη λοιπόν ήρθε εις γνώσιν μας η απόφαση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου (10/12), ο οποίος κατά τα άλλα… είναι «θιασώτης» της χρηστής, ουσιαστικής και αξιοκρατικής αξιοποίησης δημοσίου χρήματος (σ.σ. βλέπε υπόθεση με μάσκες) με την οποία αναθέτει, σε 58 εταιρείες / ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, υπηρεσίες «για την διαφημιστική προβολή της ΚΕΔΕ για τις δράσεις της στην αντιμετώπιση του covid», με συνολικό κόστος 53.420 ευρώ (χωρίς τον ΦΠΑ).

Πράξη νόμιμη μεν καθώς χρησιμοποιείται το «παραθυράκι» της… «κατά παρέκκλιση νομοθεσίας του κορωνοϊού», αλλά όχι απόλυτα ηθική, αν αναλογιστεί κανείς ποια είναι αυτά τα sites και ποια είναι η προσφορά τους και ο ρόλος τους σε ενημερωτικό-αυτοδιοικητικό επίπεδο.

——

Εδώ να προσθέσουμε και κάτι πολύ περίεργο…
Στη λίστα με τα sites υπάρχει και ένα site επ΄ ονόματι MEDIATECH.GR το οποίο εμφανίζεται να λαμβάνει 14.440 ευρώ!!!

Ψάχνοντας το εν λόγο site πέσαμε πάνω στην MEDIATECH ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, η οποία διοικείται από την Α.Φ. ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ε.Ε. δια του κυρίου Απόστολου Φωτόπουλου.
Άρα από τα 53.420, τα 14.440 ευρώ πάνε σε διαφημιστική εταιρεία!!!

(Να θυμίσουμε ότι:  Στις 24 Μαΐου 2018 η ΚΕΔΕ είχε ξανά προτιμήσει την Mediatech με συνολικά 148.390,00€ .Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ τότε, λαμβάνοντας υπόψη των υπ’ αριθμ 362/25.4.2018, 409/10.5.2018 αποφάσεών του, καθώς και την πρόταση της αναδόχου εταιρείας «MEDIA TECH» για την οργάνωση και υλοποίηση ολοκληρωμένης διαφημιστικής εκστρατείας, με την επιλογή Μέσων Προβολής και Εκτίμησης Κόστου. Επίσης. σε άλλη περίπτωση, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε κάνει δεκτές τις οικονομικές προσφορές των εταιρειών Stratacom και Mediatech, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Επικοινωνιακή καμπάνια του ΥΠΕΝ στα ψηφιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης (ιστοσελίδες) για την πληροφόρηση των πολιτών σχετικά με τη διάθεση των απορριμμάτων για περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19», του έργου «Υποστήριξη λειτουργίας της επιτελικής δομής ΕΣΠΑ ΥΠΕΝ», της ΣΑΕ 275/1, με κωδικό έργου ΣΑ 2016ΣΕ27510009.  Τελικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ανάθεση του έργου επέλεξε την εταιρεία Stratacom. Η Stratacom, η οποία εκπροσωπείται νομίμως από τους Βασίλειο Κάββαλο, Πρόεδρο αυτής και Σωτήριο Παπαδημητρίου, Γεν. Διευθυντή, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 υπέγραψε με την ΚΕΔΕ σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών για τις ανάγκες διεξαγωγής των Συνεδριακών εξ’ αποστάσεως, μέσω πλατφόρμας, Διασκέψεων της ΚΕΔΕ, έτους 2020 ποσού 3.590,00 €)

——-

Ας αναλύσουμε όμως και τα δυο αρχικά  «δεδομένα»:

Νομιμότητα: Η απόφαση πατάει, όπως είπαμε, πατάει πάνω στις διατάξεις του άρθρου 10 παρ.3 της από 11-03-2020 Π.Μ.Π. (προφανώς εννοεί Π.Ν.Π.) όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020.

Εκεί ορίζεται: «3. α. Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων της παρ.1, για προμήθειες υλικού και υπηρεσιών, συναφών με την αντιμετώπιση της κατεπείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης για τη λήψη μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν να αναθέτουν δημόσιες συμβάσεις προσφεύγοντας στη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, κατά την περ.γ’ της παρ.2 του αρ.32 του ν.4412/2016. β. (…) Οι διατάξεις της παρούσας παραγράφου εφαρμόζονται αναλογικά και στα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Απόφαση εκδόθηκε «λόγω του κατεπείγοντος του θέματος» από τον Πρόεδρο  και «θα τεθεί στην έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ». Δηλαδή οι αναθέσεις στις συγκεκριμένες εταιρείες / sites της Λίστας δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από το Δ.Σ.

Έχουν πάντως προηγηθεί δύο Αποφάσεις του Δ.Σ., την 1η Δεκεμβρίου, με τις οποίες οι Αιρετοί ομόφωνα ενέκριναν τη σκοπιμότητα και τη διάθεση πίστωσης. Πρόκειται για τις 671 και 678 ομόφωνες Αποφάσεις.

Στην 1η από αυτές, το Δ.Σ. αποφάσισε «τη διεξαγωγή ενημερωτικής εκστρατείας από την ΚΕΔΕ, για την προβολή του κοινωνικού έργου των Δήμων της Ελλάδος, με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας». Ο «επικοινωνιακός στόχος» τους είναι «να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την εικόνα των Δήμων όλης της Χώρας και να αναδείξουμε μέσα από την προβολή επιλεγμένων καθημερινών δράσεων, την τεράστια προσπάθεια που έχει γίνει το διάστημα των τελευταίων μηνών, ώστε κανένας πολίτης να μην αισθάνεται μόνος στην κρίση».

Ηθική: Εδώ δεν χρειάζονται αναλύσεις και λόγια. Ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει μόνος του βλέποντας τα στοιχεία.

Δείτε τη “Λίστα Παπαστεργίου” και τα ποσά που περιλαμβάνει (χωρίς να αναφέρεται κάποιο κριτήριο, παρά μόνον τα ΜΜΕ και οι οικονομικές προσφορές).

131471838_674922546717334_7092064154135495039_n

 

 

 

 

 

 

 

131011223_232921894892154_609290456220007321_n

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ:

 

-Με ποια κριτήρια κ. Παπαστεργίου επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ και γιατί αποκλείστηκαν τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης;

 

- Τι υπηρεσίες θα προσφέρει η Mediatech για να εκτοξευθεί το ποσό στα 14.440 ευρώ;

-Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν τα ποσά σε κάθε μέσο;

-Ποιος ήταν ο λόγος του «κατεπείγοντος» για την απόφαση ανάθεσης, χωρίς καν την τυπική έγκριση του ΔΣ;

-Ποιος ο λόγος που αποκλείστηκαν ειδικά τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που καλύπτουν θέματα της αυτοδιοίκησης;

-Η προβολή του κοινωνικού έργου όλων των Δήμων της χώρας, δεν σχετίζεται με την τοπική αναφορά και συνακόλουθα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης; Για ποιο λόγο λοιπόν, αποκλείστηκαν τα περιφερειακά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης;

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής συνεχίζει και μοιράζει (επιλεκτικά;) λεφτά…

«ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΑΝΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: Ωραία δουλειά – «σύμβουλος μεγάλων έργων» με τεράστιες αποδοχές!!! – Σύμβαση με έκπτωση 5% – Ερωτήματα προς την Περιφέρεια Αττικής

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ