Εφημερίδα Κοινωνική

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής συνεχίζει και μοιράζει (επιλεκτικά;) λεφτά…

 Breaking News

Το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής συνεχίζει και μοιράζει (επιλεκτικά;) λεφτά…
13 Δεκεμβρίου 2020

Εν μέσω πανδημίας, «κινείται» χρήμα… επιλεκτικά;

Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνουμε από 2 αποφάσεις του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής που ήρθαν στα χέρια μας, το τελευταίο διάστημα.

Η πρώτη απόφαση με ημερομηνία 3/11 αφορά στην ανάθεση στην εταιρεία «ΕΠΙΛΟΓΟΣ Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία», τη διαφημιστική προβολή της Περιφέρειας Αττικής στην ετήσια πολιτιστική έκδοση ΕΠΙΛΟΓΟΣ 2020, έναντι συνολικής αμοιβής 13.000,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α. 24%, δηλαδή, σύνολο 16.120,00 ευρώ!

Τι είναι ο «Επίλογος»; , θα αναρωτιέστε κάποιοι…

Ο «Επίλογος» λοιπόν, είναι ετήσια πολιτιστική έκδοση γύρω από τα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας που καταγράφει όλα όσα πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του χρόνου που πέρασε, σε όλους τους τομείς του Πολιτισμού.

Προφανώς και η Περιφέρεια Αττικής έχει πολιτιστική δράση που πρέπει να προβληθεί.

Όμως 13.000 για μια προβολή εν μέσω πανδημίας, δεν είναι κάπως «τσιμπημένη»;

Ιδίως όταν η στόχευση –πιστεύουμε- πρέπει να έχει άλλο αντικείμενο (όπως μέτρα προστασίας, εμβόλια κτλ). Και στο κάτω-κάτω, να υπάρχει μια αξιολόγηση αποδοτικότητας της όποιας προβολής, σε ένα φάσμα “win-win”.

Σημειώστε επί τη ευκαιρία, ότι η παρουσίαση της φετινής έκδοσης «Επίλογος 2020», η οποία είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ματαιώθηκε και ο «Επίλογος 2020» θα κυκλοφορήσει σε όλα τα βιβλιοπωλεία της χώρας από την 1η Δεκεμβρίου, όχι δωρεάν… αλλά με κόστος 42 ευρώ.

Ας πάμε όμως και σε μια άλλη απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, λίγες ημέρες πιο πριν, και συγκεκριμένα στις 27/10, πάλι εν μέσω πανδημίας. Έγκριση με υπογραφή Γ.Πατούλη 31.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για τη συνδιοργάνωση του θεσμού των θεατρικών βραβείων κοινού 2020 που διοργανώνει το «Αθηνόραµα».

Σημαντικός θεσμός και ιστορικός, αλλά μεγάλο και το ποσό! Πόσο μάλλον όταν φέτος για πρώτη φορά τα Θεατρικά βραβεία κοινού πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά.

Όπως και να χει, το Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής (όπως γράφει και στην αρχική του σελίδα) δημιουργήθηκε με κύριο στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών πληρωμής όσον αφορά τα συγχρηματοδοτούμενα έργα από την ΕΕ.

Ο αναπτυξιακός προσανατολισμός του στήριξε τη διαδικασία πληρωμών από το πρόγραμμα δημόσιων επενδύσεων, καθιστώντας το έτσι ένα ενεργό χρηματοδοτικό εργαλείο σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο ως προς την οικονομική ανάπτυξη των Περιφερειών.

Νομίζουμε λοιπόν ότι ο ρόλος του δεν πρέπει να «αναλώνεται» σε αυτό-προβολές και «δημόσιες σχέσεις»…

Τα όποια χρήματα καλό θα είναι να δίνονται για στοχευμένες δράσεις και να υπάρχει αξιολόγηση και ανταποδότικότητα.

Υπάρχουν φορείς και ΜΜΕ που επιτελούν ένα σκοπό, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, που απευθύνονται στην κοινωνία, έχοντας λόγο και ρόλο, ιδίως σε κρίσιμες συνθήκες όπως αυτή που βιώνει η χώρα μας.

Ελπίζουμε να τα βλέπουν αυτά στην Περιφέρεια Αττικής…

Εμείς πάντως, εδώ είμαστε και θα τα παρακολουθούμε.

Δείτε τις αποφάσεις

apofasi-gia-epilogo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

theatrika-vraveia-koinou

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Περίεργη» ανάθεση για διαφήμιση από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής

 

 

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ