Εφημερίδα Κοινωνική

Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη από το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο ΑΙΓΑΛΕΩ

 Breaking News

Αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη από το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο ΑΙΓΑΛΕΩ
06 Φεβρουαρίου 2015

Το Ιστορικό Λαογραφικό Οικομουσείο ΑΙΓΑΛΕΩ (ΙΛΟΑ) και ο Σύλλογος Φίλων του ΙΛΟΑ, σας προσκαλούν στην Εκδήλωση-Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΞΥΛΟΥΡΗ-35 χρόνια μνήμης που θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Αιγάλεω «Ελληνικό Μολύβι», Ιερά Οδός 154 (στάση μετρό Ελαιώνας), την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. Θα μιλήσουν: Βόγλης Γιάννης-Καζάκος Κώστας-Σκούλας Νίκος- Σταυρακάκης Θανάσης- Χρυσικάκος Τάκης κ.ά. Έκθεση περιλαμβάνει: φωτογραφίες-ντοκουμέντα και πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.Στην εκδήλωση θα τιμηθεί η Ουρανία Ξυλούρη. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του δήμου Αιγάλεω. Θα ακολουθήσει η κοπή της αγιοβασιλόπιτας.

Το πρόγραμμα θα παρουσιάσει ο γνωστός λαογράφος Γιάννης Σκουλούδης.

Κρητικό κέρασμα. Είσοδος ελεύθερη. Θα παίξουν και θα τραγουδήσουν οι λυράρηδες: Αστρινός Ζαχαριουδάκης, Δαγαλάκης Γιώργος, Χαρίλαος Παπαδάκης, Πέτρος Μαρούλης, Αντώνης Διαλεκτάκης, Σταύρος Τερεζάκης, Ανδρέας Γεωργιλάκης. Θα παρουσιαστούν τα παραδοσιακά χορευτικά σύνολα: Ο Γιώργης Φραγκάκης με τους Δικταίους Καστρινούς και η Ριάνα Κλειδή με τις Κρήσσες.

Η έκθεση ντοκουμέντων, καθώς και ο πρώτος δίσκος του Νίκου Κυλούρη 33 στροφών που θα παρουσιαστούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, προέρχονται από τις συλλογές και το αρχείο του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Αιγάλεω.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ