Εφημερίδα Κοινωνική

Στους δρόμους του Πειραιά ο Δήμαρχος

 Breaking News

Στους δρόμους του Πειραιά ο Δήμαρχος
29 Απριλίου 2014

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, επισκέφθηκε τις γειτονιές των Καμινίων και της Καλλίπολης και συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες των δύο περιοχών. Ακολούθησαν συναντήσεις με οδηγούς ταξί στο λιμάνι, περιήγηση σε έργα-πνοής που έχουν γίνει στην πόλη καθώς και η τυπική κατάθεση υποψηφιότητας στο Πρωτοδικείο.

ΚΑΜΙΝΙΑ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ

Οι κάτοικοι των Καμινίων, με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν τον κ. Μιχαλολιάκο και τον ευχαρίστησαν για τα μεγάλα έργα πνοής που ολοκλήρωσε στα Καμίνια και για τους αγώνες του για την αναβάθμιση της περιοχής τους.

Με συγκίνηση ο Δήμαρχος Πειραιά, τους μίλησε για τους αγώνες του, για το Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, που ανήκει πλέον στα παιδιά των Καμινίων. Για τα χιλιάδες δέντρα και φυτά που φυτεύτηκαν και για το νέο Βρεφονηπιακό Σταθμό, που γίνεται στα κτίρια του πρώην Στρατοπέδου Παπαδογιωργή.

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής, τον ευχαρίστησαν που γκρέμισε το «φάντασμα» των Μύλων Μοίρα καθώς και για την ανάπλαση και ονοματοδότηση της πλατείας Νίκου Λεγάκη.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Νέο Φάληρο έως τον Πειραιά σημείωσε:

«Σε αυτό το έργο πνοής που προχωρήσαμε τη μελέτη και ελήφθη πολιτική απόφαση για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020, θα δημιουργηθεί νέος Σταθμός στα Καμίνια.»

Στη συνέχεια, ο κ. Μιχαλολιάκος, συνομίλησε με καταστηματάρχες της πλατείας Σερφιώτου και της πλατείας Καρπάθου, στην Καλλίπολη, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την καθαριότητα και την αναβάθμιση της περιοχής.

Κάτοικοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την καθαριότητα και το σημαντικό βιοκλιματικό έργο που γίνεται στην πλατεία της Πηγάδας και ζήτησαν από τον κ. Μιχαλολιάκο, να γίνει βιοκλιματική ανάπλαση και στην πλατεία Σερφιώτου.

Επίσης, κάτοικοι της περιοχής, ευχαρίστησαν τον κ. Μιχαλολιάκο για τη συνεχή παρουσία του κατά τη δημαρχιακή του θητεία στην Καλλίπολη και την επίλυση χρόνιων προβλημάτων στην περιοχή.

Στις πιάτσες των ταξιτζήδων

Συνάντηση με τους οδηγούς ταξί, στον Επιβατικό Σταθμό στο λιμάνι του Πειραιά, είχε το πρωί ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Οι οδηγοί των ταξί ευχαρίστησαν το Δήμαρχο Πειραιά για το ενδιαφέρον του και την κατανόησή του στα προβλήματά τους και σε προηγούμενες συναντήσεις που είχε μαζί τους, για θέματά τους όπως οι πιάτσες των ταξί στην πόλη σε σχέση με την οικονομική ύφεση του κλάδου.

Ο κ. Μιχαλολιάκος μιλώντας μαζί τους, τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Προσπαθούμε μαζί σας όπως καλά γνωρίζετε, να βοηθήσουμε το έργο σας και να βελτιώσουμε και τη δική σας καθημερινότητα και των πολιτών. Μέσα από τη γόνιμη συνεργασία μας 3,5 χρόνια έχουμε δώσει λύσεις σε πολλά προβλήματα.

Θέλω να σας πω ότι ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η κεντρική εξουσία, εμείς δεσμευόμαστε ότι εδώ θα γίνει τερματικός σταθμός (Home Port). Η βιώσιμη ανάπτυξη του Πειραιά είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την λειτουργία του λιμανιού ως τερματικού σταθμού για την κρουαζιέρα.

Έχετε την αγάπη μας και τη στήριξή μας. Εργάζεσθε σε σκληρές συνθήκες. Αυτό που θα αλλάξει είναι προς το καλύτερο. Είστε ουσιαστικά συμπληρωματικό μεταφορικό μέσο, δεν είστε το μέσο μεταφοράς της πολυτέλειας. Πολλές φορές καλύπτετε ακόμη και την έλλειψη ασθενοφόρου και πολλές άλλες ανάγκες.»

Στη συνέχεια ο κ. Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία που έχει η υποδοχή της κρουαζιέρας στο λιμάνι και σημείωσε χαρακτηριστικά: « Ο Πειραιάς είναι η βασική πύλη εισόδου τουριστών κρουαζιέρας καθώς και η «πρωτεύουσα» της νησιωτικής Ελλάδας. Αποτελείτε τους καλύτερους πρόξενους στην τιτάνια προσπάθεια που κάνει η χώρα μας για την κρουαζιέρα. Με καλή υποδοχή, με το οργανωμένο μας Κέντρο Ενημέρωσης μέσα στο λιμάνι και με τον τουριστικό οδηγό που προσφέρουμε με όλα τα όμορφα σημεία του Πειραιά, δίνουμε τον καθημερινό μας αγώνα. Όπως καλά γνωρίζετε τον Πειραιά τον είχαν ξεγράψει. Ο Πειραιάς απουσίαζε από τον τουριστικό χάρτη της χώρας.

Εμείς έχουμε σχέδιο με το οποίο συνδέεται η κρουαζιέρα με το Δημοτικό Θέατρο, με το Αρχαιολογικό Μουσείο, με την ανάπλαση που πραγματοποιείται από την Ακτή Βασιλειάδη έως και την Ακτή Μουτσοπούλου και με την αγορά, για να κρατηθούν περισσότερες ώρες οι τουρίστες στον Πειραιά και να κάνουν τις αγορές τους στην πόλη μας».

Τα έργα που υλοποιούνται

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος και οι υποψήφιοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς», περιηγήθηκαν στα μεγάλα έργα πνοής που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη αλλά και τα έργα που υλοποιούνται. Ο κ. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στους υποψηφίους του Συνδυασμού του, τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχουμε πραγματοποιήσει ένα τεράστιο έργο στην πόλη μας. 129 έργα πνοής για τον Πειραιά. Έργα συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ σε 42 μήνες μόνο, τα οποία αλλάζουν την εικόνα της πόλης μας. Γιατί εμείς κάνουμε τον Πειραιά προνόμιο ζωής για τα παιδιά μας και για μας.»

Η περιοδεία ξεκίνησε από το κέντρο της πόλης, δίπλα από το Δημοτικό Θέατρο, το οποίο επαναλειτούργησε τον Οκτώβριο του 2013 και έκανε τον Πειραιά και λιμάνι Πολιτισμού.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν το Άλσος Δηλαβέρη, το οποίο αναπλάστηκε και 26 στρέμματα πρασίνου και παιδικών χαρών προσφέρουν χαρά και αναψυχή στα παιδιά και στους μεγάλους της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας. Ο κ. Μιχαλολιάκος σημείωσε ότι δημοπρατήθηκε και σύντομα ένας σύγχρονος μεγάλος Βρεφονηπιακός Σταθμός θα δημιουργηθεί εκεί, για τις ανάγκες της εργαζόμενης και άνεργης μητέρας.

Επίσης, επισκέφθηκαν το πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή, τους δύο νέους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τον 12ο και τον 24ο 9πρώην ΣΤΑΣΥ), πραγματικά στολίδια για τα παιδιά του Πειραιά στο Νέο Φάληρο.

Περιηγήθηκαν και τους νέους χώρους πρασίνου στην πόλη οι οποίοι δημιουργήθηκαν μετά από συντονισμένες επιχειρήσεις καθαρισμού εγκαταλελειμμένων οικοπέδων και διαμορφώθηκαν είτε σε χώρους πρασίνου και αναψυχής όπως το οικόπεδο του ΙΚΑ απέναντι από τη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29), είτε σε παιδικές χαρές για τα παιδιά του Πειραιά όπως τα οικόπεδα στις οδούς Τζαβέλα, Χατζηκυριακού κ.α.

Ακόμη, επισκέφτηκαν την πρώτη βιοκλιματική πλατεία, την πλατεία Πηγάδας στην οποία τα έργα είναι σε εξέλιξη.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την περιήγηση στο θαλάσσιο μέτωπο από τη Ακτή Βασιλειάδη έως και την Ακτή Μουτσοπούλου όπου έχουν δημοπρατηθεί τα έργα ανάπλασης της Ακτής Βασιλειάδη, της Ακτής Μιαούλη, της Β΄ Μεραρχίας, της Ακτής Μουτσοπούλου, της Γρηγορίου Λαμπράκη και όλων των κάθετων δρόμων ανάμεσα στη στις Β΄ Μεραρχίας και Τσαμαδού, από το λιμάνι μέχρι την Γρ. Λαμπράκη και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαλολιάκος επισκέφτηκε την Παλαιά Κοκκινιά, όπου δημότες τον υποδέχτηκαν με συγκίνηση, τον ευχαρίστησαν για την καθαριότητα, για την όμορφη παιδική χαρά στην οδό Φλωρίνης, και για τον καθαρισμό του επί χρόνια εγκαταλελειμμένου και επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία οικοπέδου απέναντι από το ειδικό σχολείο και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου.

Αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας, ο κ. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Συμβούλους, κατέθεσε την υποψηφιότητα του Συνδυασμού «ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ», στο Πρωτοδικείο.

 

 


 



Σχετικά άρθρα