Εφημερίδα Κοινωνική

Καιρός: Βροχερή η Παρασκευή και το Σάββατο, σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή

 Breaking News

Καιρός: Βροχερή η Παρασκευή και το Σάββατο, σταδιακή βελτίωση από την Κυριακή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Φθινοπωρινό θα διατηρηθεί το σκηνικό του καιρού μέχρι και το Σάββατο, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Αναστασία Τυράσκη.

Από την Κυριακή, ωστόσο, οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν σημαντικά και η ηλιοφάνεια θα είναι πολύ περισσότερη.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στο Αιγαίο και το σαββατοκύριακο θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, με τις μέγιστες τιμές να κυμαίνονται στα επίπεδα των 24-28 βαθμών.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Τα εντονότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία και Στερεά, τη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο και το βράδυ στο βορειοδυτικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 24 με 27 και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα τους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 23 βαθμούς Κελσίου.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ