Εφημερίδα Κοινωνική

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!

Ενός κακού… media έπονται! Όσα δε λέγονται αλλά γράφονται!
01 Δεκεμβρίου 2023

«Φίλτρο» σε ποινικές διώξεις για γιατρούς

Για τις αλλαγές που ετοιμάζει για τους γιατρούς η κυβέρνηση κάνει λόγο η «Καθημερινή». Αναλυτικότερα, η εφημερίδα μιλάει για συγκρότηση συμβουλίου που θα έχει σαν πρόεδρο ανώτερο δικαστικό λειτουργό, με σκοπό να περιοριστούν οι άσκοπες ποινικές διώξεις εις βάρος γιατρών. Αναλυτικά το άρθρο: Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, θα εξετάσει την πρόταση του Πανελλήνιου Ιατρικού συλλόγου για συγκρότηση εξειδικευμένου ιατροοικονομικού συμβουλίου με πρόεδρο ανώτερο δικαστικό λειτουργό, το οποίο θα γνωμοδοτεί – κατ’ αρχήν- εάν συντρέχει από ιατρικής απόψεως αμέλεια του γιατρού. Εκπρόσωποι του ΠΙΣ υποστηρίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να περιοριστεί η άσκοπη και ατεκμηρίωτη εκκίνηση ποινικών διώξεων εις βάρος γιατρών.

 

Διαμάχη για την προεδρία της ΚΕΔΕ

Συνεχίζεται στη ΝΔ η εσωκομματική «μάχη» για την προεδρία της ΚΕΔΕ μεταξύ του νυν προέδρου, δημάρχου Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Λ. Κυρίζογλου και του προέδρου της Επιτροπής Θεσμών, δημάρχου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρ. Κωνσταντέλλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κυρίζογλου δηλώνει στους συνομιλητές του ότι εκείνος έχει το χρίσμα της ΝΔ. Ωστόσο, όσο Μαξίμου και Κυρ. Μητσοτάκης δεν λαμβάνουν επισήμως θέση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ για το θέμα, ήταν στις 4 Ιουλίου 2023, για τη στήριξη του Κ. Μπακογιάννη αναφορικά με την προεδρία της ΚΕΔΕ. Δηλαδή, με βάση την τελευταία ανακοίνωση, η ΝΔ πρόκειται να στηρίξει τον ηττημένο δήμαρχο Αθηναίων, κάτι που, βεβαίως, μοιάζει αδύνατο.

Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» – Ξεκινά τον Ιανουάριο Η Προγραμματική Συμφωνία για τον Β’ κύκλο του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» υπεγράφη την Τετάρτη από την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, ο νέος κύκλος του προγράμματος που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων θα ενεργοποιηθεί τον Ιανουάριο και το πρόγραμμα θα απλώνεται στις δύο χειμερινές περιόδους που έπονται, ώστε η ζήτηση από Έλληνες πολίτες να επεκταθεί στις ορεινές περιοχές τις χώρας.

 

Αδειάζουν τα δημοτικά συμβούλια…

Τα άδεια έδρανα αρκετών δημοτικών συμβουλίων, δυστυχώς, είναι κάτι που παρατηρείται εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, σε αρκετούς δήμους με το ζόρι επιτυγχάνεται απαρτία, κυρίως μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αφού απουσιάζουν συνήθως δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν επανεκλεγεί. Οι οδηγίες του ΥΠΕΣ είναι ξεκάθαρες πάντως: Ο Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει να μετέχει σε όλες τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου ή των επιτροπών στις οποίες είναι μέλος, καθώς υπάρχουν και κυρώσεις, εκτός από την ηθική υποχρέωση και την σωστή εκτέλεση καθήκοντος του καθενός.

 

Οι «11» πρώην του ΣΥΡΙΖΑ – Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, η Έφη Αχτσιόγλου, μίλησε για την ομάδα των «11» και τον νέο φορέα που έρχεται να καλύψει το κενό στον χώρο της Αριστεράς μετά τη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η κυρία Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «πυρηνική μετάλλαξη» του ΣΥΡΙΖΑ από την στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την ηγεσία στην Κουμουνδούρου. Η πρώην υπουργός, αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα και στην απόφασή του να μην πάρει θέση μπροστά στον… χαμό που προκλήθηκε από την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως «σεβαστή η απόφασή του να πάρει τον δρόμο της ουδετερότητας». Σε ό,τι αφορά την ομάδα των «11», οι ανακοινώσεις έρχονται την προσεχή Δευτέρα (04/12).

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ