Εφημερίδα Κοινωνική

Της Διαύγειας το… ανάγνωσμα

Της Διαύγειας το… ανάγνωσμα
25 Οκτωβρίου 2023

Απευθείας ανάθεση για παγκάκια και κάδους από το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας εγκρίθηκε η διενέργεια της προμήθειας παγκακίων & κάδων μικροαπορριμάτων, τα οποία θα τοποθετηθούν σε ανοικτούς κοινόχρηστους χώρους πάρκα και περιβάλλοντες χώρους κτιρίων του Δήμου, εκτιμώμενης αξίας 29.780,00 ευρώ, χωρίς Φ.Π.Α., με τη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

 

Έξοδα για δικαστικές δαπάνες στο Δήμο Περάματος

Στο Δήμο Περάματος εγκρίθηκε δαπάνη για Δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων ή συμβιβαστικών πράξεων και διατέθηκε πίστωση ύψους 375.354,10 € για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος του του προϋπολογσμού οικονομικού έτους 2023 .

 

Ποια εταιρεία θα αναλάβει την ανακατασκευή οδών στο Πέραμα;

Ο Δ. Περάματος ανέθεσε στην “Κ/Ξ Α-Θ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε. – STAR ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.” την εκτέλεση της σύμβασης του Έργου «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» προϋπολογισμού: 816.741,61€ (με Φ.Π.Α.) όπως περιγράφεται στην διακήρυξη που εγκρίθηκε με την με αριθμό 46/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και διέπεται από συγκεκριμένες διατάξεις. Το ΣΥΝΟΛΙΚΟ οικονομικό αντικείμενο της παρούσης σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 775.997,52 €.Το πιο πάνω συνολικό οικονομικό αντικείμενο περιλαμβάνει Εργασίες: 459.248,35 €, Γ.Ε. & Ο.Ε. 18%: 82.664,70 €, Απρόβλεπτα 15%: 81.286,96 €, Απολογιστικά: 1.500,00€, Αναθεώρηση: 1.104,44 € και Φ.Π.Α. 24%: 150.193,07 €. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΄΄Βελτίωση οδικής ασφάλειας΄΄ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ΕΛΛΑΔΑ 2.0 και από ίδιους πόρους του δήμου Περάματος. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.

 

Διαγωνισμός από τον Δήμο Πειραιά για την συντήρηση της γέφυρας στον Προφήτη Ηλία

Ο Δήμος Πειραιά προκηρύσσει ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό κάτω των ορίων για το έργο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΟΠΟΙΩΝΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΚΟΡΑΚΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ» προϋπολογισμού 322.580,64€ πλέον Φ.Π.Α με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά. Αντικείμενο του έργου αποτελεί η επισκευή και συντήρηση του φέροντος οργανισμού του τεχνικού (γέφυρα) αλλά και οποιονδήποτε άλλων κρίσιμων στοιχείων. Πρόκειται για γέφυρα πλάτους έξι (6) μέτρων, με κατάστρωμα πλάκας οπλισμένου σκυροδέματος με διάκενα κι εδραζόμενη επί βάθρων οπλισμένου σκυροδέματος, κυκλικής διατομής διαμέτρου περίπου 130 εκατοστών. Το συνολικό μήκος της γέφυρας είναι περίπου εξήντα (60) μέτρα πέντε (5) ανοιγμάτων. Συνοπτικά το έργο περιλαμβάνει τις κάτωθι εργασίες: Επισκευή και στεγάνωση καταστρώματος κι αρμών. Επισκευή στοιχείων υποδομής με αναστολέα διάβρωσης, επισκευαστικό κονίαμα και βαφή προστασίας.

 

Νίκαια-Ρέντης: Εκπόνηση μελέτης για τη διάσωση της προσφυγικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς

Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης 94.000 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων οικ. έτους 2023 για την εκπόνηση μελέτης για τη διάσωση της προσφυγικής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Νίκαιας : ¨Πολεοδομική και Αρχιτεκτονική αποτύπωση και ιδιοκτησιακό καθεστώς¨.

 

Πληρώνουν οι Δήμοι την αποξήλωση αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων

Επίσης, ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 3.968 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων Κ.Α.Ε. του οικ. έτους 2023 για την Αποξήλωση αυθαίρετων διαφημιστικών πινακίδων από κοινόχρηστους χώρους.

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ