Εφημερίδα Κοινωνική

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης για τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών και τις αυτοδιοικητικές

 Breaking News

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης για τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών και τις αυτοδιοικητικές
05 Ιουνίου 2023

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Ιωακειμίδης μίλησε στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου και της Έλλης Τριανταφύλλου στον Realfm για τα αποτελέσματα των Εθνικών εκλογών σε σχέση με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι βουλευτικές κάλπες δίνουν τα δικά τους μηνύματα και σαφώς πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας. Νομίζω ότι το βασικό μήνυμα που δίνουν είναι ότι οι πολίτες ψήφισαν σε πολύ μεγάλο βαθμό όχι με την ιδεολογική τους ταυτότητα αλλά με μια ρεαλιστική ψυχρή λογική για το ποιός ή ποιοί θα κάνουν την δουλειά. Το άσπρη γάτα – μαύρη γάτα, σημασία έχει να πιάνει ποντίκια είναι το μήνυμα»

Όσον αφορά την ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Γιώργος Ιωακειμίδης, που είναι και ο παλαιότερος εν ενεργεία Δήμαρχος της Ελλάδας, τόνισε ότι τα κριτήρια της ψήφου των πολιτών που ήδη είναι υπερκομματικά σε αυτές τις εκλογές θα είναι ακόμη περισσότερο ρεαλιστικά με βάση τα πεπραγμένα αλλά και τα προγράμματα των υποψηφίων. Τόνισε δε, ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει σε σχέση με τις Περιφέρειες είναι να προσδιοριστούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οι αρμοδιότητες Περιφέρειας – Κράτους που αυτή την στιγμή παραμένουν ασαφείς. «Να ρωτήσω εγώ τους ακροατές μας, ξέρει κανείς μας τι ακριβώς κάνουν οι Περιφέρειες; Κανείς μας δεν ξέρει. Αν ρωτήσουμε 10 εκατομμύρια πολίτες ο καθένας θα τις περιγράψει με τα δικά του λόγια.»

Τέλος, όπως τόνισαν και οι δημοσιογράφοι στην μέχρι τώρα προεκλογική περίοδο δυστυχώς δεν υπήρξε καμία αναφορά και καμία συζήτηση από όλα τα κόμματα για τον πολύ σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης σε σχέση με τους πολίτες.


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ