Εφημερίδα Κοινωνική

Σε ετοιμότητα οι φρουροί του Αιγαίου μετά τις τουρκικές προκλήσεις

Σε ετοιμότητα οι φρουροί του Αιγαίου μετά τις τουρκικές προκλήσεις
28 Απριλίου 2022

Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΕΘΑ οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα, ωστόσο μετά τις συνεχείς προκλήσεις από την τουρκική πλευρά, βρίσκονται σε ακόμα μεγαλύτερη επαγρύπνηση και ετοιμότητα.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σήμερα ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αεράμυνας που είναι εγκατεστημένα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καθώς η ενεργοποίηση αυτών των συστημάτων γίνεται μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και κατά τη διάρκεια σημαντικών ασκήσεων, που προβλέπουν τη λειτουργία τους.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα που βρίσκονται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βγήκαν από τα στρατόπεδα και αναπτύχθηκαν στις θέσεις που προβλέπεται από τα σχέδια και αν απαιτηθεί η ελληνική αντιαεροπορική άμυνα στα νησιά θα εγκλωβίσει τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τα αντιαεροπορικά αυτά συστήματα έχουν τη δυνατότητα εγκλωβισμού των εχθρικών αεροσκαφών -και φυσικά αν υπάρξει κλιμάκωση- την κατάρριψή τους.

Αφότου έγινε γνωστό ότι ενεργοποιήθηκαν τα αντιαεροπορικά συστήματα, πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας επεσήμαναν ότι πρόκειται για «ασκήσεις ετοιμότητας», δηλαδή για εκπαιδευτική δραστηριότητα.

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ