Εφημερίδα Κοινωνική

Γιώργος Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη στην εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: «Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι σώσαμε τον ενιαίο Δήμο από την οικονομική καταστροφή – Παλεύουμε η περιοχή μας να αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο»

 Breaking News

Γιώργος Ιωακειμίδης – Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη στην εκπομπή ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ: «Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι σώσαμε τον ενιαίο Δήμο από την οικονομική καταστροφή – Παλεύουμε η περιοχή μας να αλλάζει κάθε μέρα προς το καλύτερο»
12 Μαΐου 2021

 

Ο δήμαρχος της Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης ήταν καλεσμένος στην διαδικτυακή εκπομπή Λόγος και Αντίλογος με τους Απόστολο Καραμπερόπουλο και Τάκη Μαυρέα. Μίλησε για αυτοδιοικητικά θέματα αλλά και θέματα της περιοχής.

Ας δούμε κάποια ενδιαφέροντα σημεία των δηλώσεών του:

- «Το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι ότι σώσαμε τον ενιαίο Δήμο από την οικονομική καταστροφή. Το καταφέραμε αυτό, να πατήσει στα πόδια του ο Δήμος, είναι ότι καλύτερο πετύχαμε.  Όταν ξέρεις τους τρόπους για να διαχειριστείς μια κατάσταση, τα καταφέρνεις πιο εύκολα»

«Η εμπιστοσύνη στην πολιτική αποκτιέται πολύ δύσκολα, καταφέραμε όμως μετά από αρκετά χρόνια συνεργασίας να υπάρξει μια αμοιβαία εμπιστοσύνη. Εγώ στην ΚΕΔΕ και ο Νίκος Τράγκας στην ΠΟΕ- ΟΤΑ. Δεν ήταν ένα τοπικό παιχνίδι αλλά μια συνεργασία με πανελλαδικό αντίκτυπο. Κάναμε αμοιβαία υποχώρηση ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα γιατί με τους συνεργάτες μας πάντα θα υπάρχουν κάποιες διαφωνίες, αρκεί να τις λύνουμε».

-«Θέλω και στην πολιτική μου ζωή να με εμπιστεύονται και να τους εμπιστεύομαι γιατί εγώ ψάχνω συνεργάτες μακράς ζωής και θέλω να έχω μια σχέση που να βλέπει μακριά. Τις κοντόφθαλμες σχέσεις δεν τις είδα ποτέ και δεν τις κυνήγησα κιόλας.»

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Δήμαρχος απάντησε και σε άλλα θέματα:

-Στα φανάρια της 28ης Οκτωβρίου μπορούν να μπουν κάποια φανάρια; «Η 28ης Οκτωβρίου είναι ένας δρόμος που κατεβαίνει από την Νεάπολη στην Χαλκηδόνα, είναι ένας δρόμος που αναπτύσσουν πολύ μεγάλη ταχύτητα κάποιοι οδηγοί  αλλά τα φανάρια δεν είναι θέμα δικό μας αλλά της Περιφέρειας. Έχουμε ζητήσει παρέμβαση, δεν έχει προχωρήσει όμως το αίτημά μας. Θα επανέλθουμε.»

-Για την ανάπλαση στο νεκροταφείο της Νεάπολης: «Η ανάπλαση στο νεκροταφείο ήταν η ελπίδα της Νίκαιας και του Κορυδαλλού που είναι δίπλα, να αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο χώρο πρασίνου. Για να αναπλαστεί ένα νεκροταφείο πρέπει να χουν περάσει περίπου 20 χρόνια από την τελευταία ταφή. Όταν πέρασαν αυτά τα 20 χρόνια έπρεπε να δούμε πως θα δουλέψουμε. Είναι ένας χώρος 46 στρεμμάτων, εκεί λοιπόν κάναμε ένα αρχιτεκτονικό διαγωνισμό με την Περιφέρεια όπου δόθηκαν και βραβεία. Το αμέσως επόμενο βήμα ήταν να γραφτεί ένα κονδύλι στην Περιφέρεια για να γίνει η οριστική μελέτη και είμαστε τώρα στην φάση που υπογράψαμε. Σε  περίπου από ένα χρόνο από τώρα θα έχουμε την οριστική μελέτη και το κόστος της ανάπλασης του νεκροταφείου. Το επόμενο βήμα που κάναμε ήταν το σημείο πίσω από το σχολείο του νεκροταφείου, που ήταν πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό το σχολείο έπρεπε να αποκτήσει αυλή γρήγορα χωρίς να περιμένει τα υπόλοιπα. Κάναμε ένα γήπεδο μπάσκετ, ένα γήπεδο τένις, την παιδική χαρά και το πράσινο. Όλα αυτό βγήκε σαν ένα ξεχωριστό έργο, το οποίο ανέλαβε εργολάβος.»

-Με το γκαράζ του Δήμου τι γίνεται; «Στην μελέτη που κάνουμε τώρα προβλέπουμε ένα υπόγειο πάρκινγκ, ώστε ένα μέρος του γκαράζ να μπορέσει να μείνει εκεί γιατί το θέλουμε και το από πάνω, να είναι πράσινο.»

-Το Μετρό πόσο ωφέλησε την Νίκαια; «Σε αριθμούς, ακόμα δεν έχει φανεί πολύ, γιατί κάναμε τα εγκαίνια τον Ιούλιο αμέσως μετά προέκυψε ο covid και θέλει μια ισορροπία για να έχεις την πραγματική εικόνα. Όσοι ήταν κοντά στο Μετρό και είχαν ιδιοκτησίες τρελάθηκαν με τα λεφτά που ζητάγανε, τρέλαιναν τον κόσμο και τους εμπόρους. Θέλει τουλάχιστον 2 χρόνια για να ησυχάσει η αγορά. Η διαφορά θα φανεί όταν το Μετρό θα ενώσει την Νίκαια και τον Πειραιά. Σίγουρα είναι πολύ σημαντική η έλευσή του γιατί αναβαθμίστηκε η περιοχή, αλλά το μεγάλο μπαμ θα φανεί του χρόνου που θα λειτουργήσει το Μετρό με έναν άλλο τρόπο, διαφορετικό».

-Όσον αφορά στα σκουπίδια της Αττικής:  «Ό,τι υπογράψαμε με την κα. Δούρου θα θέλαμε να υλοποιηθεί και με τον κ. Πατούλη, δεν έχουμε καμία διαφορετική άποψη για αυτό. Αν με ρωτάτε, είναι πολύ δικαιολογημένες οι αντιδράσεις του κ. Λαγουδάκη και του κ.Βρεττάκου διότι σε επίπεδο Πειραιά  εμείς έχουμε μια καλή σχέση μεταξύ μας. Εγώ αποδέχομαι αυτό το κομμάτι που είναι δύσκολο στο δήμο τους και πρέπει να σεβαστούμε. Το ζητούμενο είναι από την αρχή να γίνουν και οι αντίστοιχες διαδικασίες στην υπόλοιπη Αττική πράγμα που δεν είχαμε, δηλαδή το να έχουμε την Φυλή και μετά να έχουμε το Σχιστό είναι λογικό να μας τρομάζει… Δεν θέλουμε μια δεύτερη Φυλή στο Σχιστό. Μαθαίνω όμως ότι θα μπει χώρος στα νότια προάστια και αυτό είναι σημαντικό γιατί ήταν από τα πρώτα που φοβόμασταν ότι θα έρθουν σε μας αυτά τα απορρίμματα.  Είναι σημαντικό να υπάρξει ένας σωστός και δίκαιος σχεδιασμός».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ