Εφημερίδα Κοινωνική

Ελικόπτερα Απάτσι στα Δωδεκάνησα για να μην περάσουν στην Ελλάδα Τούρκοι πραξικοπηματίες

 Breaking News

Ελικόπτερα Απάτσι στα Δωδεκάνησα για να μην περάσουν στην Ελλάδα Τούρκοι πραξικοπηματίες
21 Ιουλίου 2016

Οι εντολές που έχουν οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να εντοπίσουν Τούρκους στρατιωτικούς που έλαβαν μέρος στην απόπειρα πραξικοπήματος και να τους αποτρέψουν από το να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να φτάσουν σε ελληνικό έδαφος.

Το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης σήμανε συναγερμός γύρω από τη Σύμη, έπειτα από τις πληροφορίες ότι λέμβοι προερχόμενες από τα τουρκικά παράλια μοιάζουν να κινούνται προς το ελληνικό νησί. Κινητοποιήθηκαν πλωτά του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο όμως τα σκάφη δεν αποπειράθηκαν να φτάσουν στο νησί της Σύμης.

Την παρουσία του στο Αιγαίο έχει αυξήσει και το Πολεμικό Ναυτικό, καθώς στα πλοία που περιπολούν ούτως ή άλλως έχουν προστεθεί κι άλλες μονάδες με σκοπό να εποπτεύεται όσο το δυνατόν μεγαλύτερη περιοχή. Τη νύχτα της Τετάρτης βρίσκονταν εν πλω τα περιπολικά του ΠΝ που ελλιμενίζονται στα νησιά, ενώ επιπλέον η κανονιοφόρος Ναυμάχος έπλεε κοντά στην Κω, η πυραυλάκατος Βότσης κινούνταν στην περιοχή της Σύμης και η επιτήρηση του θαλάσσιου χώρου επεκτεινόταν στη Χίο, την Σάμο και την Λέσβο όπου βρίσκονταν άλλες μονάδες του ελληνικού στόλου.

Στον απόηχο της χθεσινής κινητοποίησης γύρω από την Σύμη, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών διέψευσε τις πληροφορίες ότι δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής ήταν στα χέρια πραξικοπηματιών , επισημαίνοντας ότι όλα τα πλοία (ακτοφυλακίδες και άλλα σκάφη) της τουρκικής ακτοφυλακής εκτελούσαν τις αποστολές που τους έχουν ανατεθεί επισήμως από την τουρκική διοίκηση.

Ωστόσο, από την Άγκυρα δεν έγινε επίσημο σχόλιο για τις αναφορές ότι τουρκικά F-16 έκαναν πτήσεις επιτήρησης για να διασταυρώσουν τις αναφορές δύο «χαμένα» σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα στη Σύμη.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Ηρακλής»

Όπως αναφέρει και tovima.gr δόθηκε εντολή προς τις υπηρεσίες του Σώματος σε όλη τη χώρα να αυξηθεί στον ύψιστο βαθμό –βάσει των όσων προβλέπονται στο σχέδιο «Ηρακλής» που εφαρμόζεται σε περίπτωση έκτακτων αναγκών– ο βαθμός επιτήρησης για τον άμεσο εντοπισμό σκαφών που μεταφέρουν τούρκους στρατιωτικούς που θέλουν να φύγουν από τη γειτονική χώρα και να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα.Mε βάση το ίδιο σχέδιο αναπτύσσεται η διαδικασία της διακλαδικότητας και η στενή συνεργασία με τα άλλα Σώματα Ασφαλείας αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η εντολή για εφαρμογή του σχεδίου με την κωδική ονομασία «Ηρακλής» έρχεται ως συνέχεια της οδηγίας που είχε δοθεί από το Σαββατοκύριακο για να βρίσκονται σε επιφυλακή όλες τις υπηρεσίες πρώτης γραμμής. Ειδικότερα στις οδηγίες ενημέρωναν το προσωπικό για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που παρουσιαστεί τούρκος στρατιωτικός που θα ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα, μια κατάσταση αντίστοιχη με τα οκτώ στελέχη της τουρκικής Αεροπορίας Στρατού.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ