Εφημερίδα Κοινωνική

Αλέξανδρος Τζεφεράκος,Διευθυντής Μονάδος Γονιμότητας «ΡΕΑ» – Αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο 600 περιπτώσεις Καρκίνου του Μαστού!

 Breaking News

Αλέξανδρος Τζεφεράκος,Διευθυντής Μονάδος Γονιμότητας «ΡΕΑ» – Αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο 600 περιπτώσεις Καρκίνου του Μαστού!
31 Μαρτίου 2014

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα : «Πρόληψη και Ενημέρωση για τις παθήσεις του μαστού και των προβλημάτων γονιμότητας», στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα (Δραγάτση 1Α), με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου σε συνεργασία με το Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ», το Μαιευτήριο «ΡΕΑ» και τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ».

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» κα Ολυμπία Μπήτρου –Χαλδαίου, σημείωσε:

«Θέλουμε κάθε γυναίκα σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας και αν βρίσκεται, να γνωρίζει για το καρκίνο του μαστού, τις ενδείξεις και τα συμπτώματά του και για τις μεθόδους έγκαιρης διάγνωσής του.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου «ΜΕΤΑΞΑ» κ. Νίκος Βλαχάκος, τόνισε :

Ενεργοποιούμε με την προσοχή των Γυναικών να στραφούν περισσότερο στην υγεία τους. Η πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ», του Μαιευτηρίου «ΡΕΑ» και του νοσοκομείου μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Κυριάκος Καλογεράκος, Χειρουργός Ογκολόγος Μαστού, Διδάκτορας Πανεπιστημίου Αθηνών και Δ/ντης της Μονάδος Μαστού ΕΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ», μιλώντας με θέμα: «Παθήσεις Μαστού», τόνισε μεταξύ άλλων:

«Μετά την πρωτόγνωρη «αγκαλιά» που είχε η περσινή εκδήλωση που κάναμε πάλι με το «ΑγκαλιάΖΩ» και το Δήμο Πειραιά, φέτος ο Δήμαρχος μας προέτρεψε να την «ανοίξουμε». Δηλαδή σε κάθε Δημοτικό Διαμέρισμα να πάνε οι γιατροί της Μονάδας Μαστού και να εξετάσουν περισσότερες γυναίκες.»

Ο Διευθυντής της Μονάδος Γονιμότητας του Μαιευτηρίου «ΡΕΑ» κ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, μίλησε με θέμα: «Η αντιμετώπιση προβλημάτων γονιμότητας είναι προστασία για τον καρκίνο του μαστού»:

«Η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού είναι για μάς τους γιατρούς ανάγκη. Μία στις δέκα γυναίκες στη ζωή της, είναι δυνατόν να αναπτύξει καρκίνο μαστού. Είναι απίστευτο το νούμερο.

Στην Ελλάδα, με τις αναλογίες που έχουμε, έχουμε 4.500 νέες περιπτώσεις το χρόνο.

Εμείς στο «ΡΕΑ» αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο 600 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού. Ένα τεράστιο νούμερο που μας ανάγκασε να φτιάξουμε ένα «Κέντρο Μαστού» που μπορεί κανείς να κάνει όλες τις εξετάσεις. Έχουμε έναν ολοκληρωμένο εξοπλισμό.

 


 



Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ