Αρχική σελίδα ΔΗΜΟΙΑΤΤΙΚΗ Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι διαρρήκτες των νοτίων προαστίων

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι διαρρήκτες των νοτίων προαστίων

από prootos

Χάρη στην έρευνα της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν τρία άτομα, μέλη επικίνδυνης σπείρας που μπούκαρε σε σπίτια στα Νότια Προάστια. ¨Ένας τέταρτος αναζητείται ως συνεργός.

Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου έγινε η επιχείρηση για τη σύλληψή τους αλλά όπως αποδείχθηκε αυτό δεν ήταν εύκολο. Υπήρξε καταδίωξη, οι ληστές κάλεσαν σε ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν συνεργοί τους που επιχείρησαν- μάταια- να τους μεταφορτώσουν σε ένα βαν. Αφού δεν τα κατάφεραν αναγκάστηκαν να κλέψουν ένα άλλο όχημα, πετώντας έξω από αυτό τον οδηγό του.

Σύμφωνα με την έρευνα της Ασφάλειας τουλάχιστον έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης από τα μέσα του Οκτωβρίου είχαν δημιουργήσει τη «ληστρική» τους συμμορία έχοντας σε κάθε «χτύπημα» εναλλασσόμενους και διακριτούς ρόλους. Κυρίως πρωινές και απογευματινές ώρες, χρησιμοποιώντας όχημα μεγάλης ιπποδύναμης, ιδιοκτησίας ενός εκ των μελών, μετέβαιναν σε υπερπολυτελείς κατοικίες σε περιοχές όπως είναι τα Καλύβια, η Βάρη και η Βούλα Αττικής. Ο τρόπος δράσης τους ήταν αρκετά απλός. Αρχικά εντόπιζαν και στοχοποιούσαν το «υποψήφιο» προς… διάρρηξη σπίτι. Τότε ο ένας από τους κακοποιούς το προσέγγιζε και αφού βεβαιωνόταν πως απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες έκανε… σήμα στους συνεργούς του να πλησιάσουν. Ο οδηγός του «επιχειρησιακού οχήματος» της οργάνωσης παρέμενε έξω από το εκάστοτε σπίτι. Οι υπόλοιποι έμπαιναν στον προαύλιο χώρο και χρησιμοποιώντας διαρρηκτικά εργαλεία όπως είναι οι λοστοί και τα κατσαβίδια άνοιγαν τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες. Αρκετές φορές τα μέλη της συμμορίας κάλυπταν με κουκούλα ή fullface τα πρόσωπά τους για να δυσχεράνουν την αναγνώριση και την ταυτοποίησή τους, ενώ φορούσαν γάντια για να μην βρεθούν ίχνη τους στον χώρο.

upl5ddf9aa9d86ee

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι πλαστές πινακίδες στο «επιχειρησιακό όχημα»…

Τα μέλη της συμμορίας χρησιμοποιούσαν ένα γκρι Ford, ιδιοκτησίας του ενός εκ των κατηγορουμένων. Σε αυτό επιβιβάζονταν κάθε φορά οι συνεργοί του. Για να… μπερδέψουν τους αστυνομικούς της Ασφάλειας οι κακοποιοί φρόντιζαν να τοποθετούν σε αυτό πλαστές και διαφορετικές πινακίδες. Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής οι δράστες προέβησαν σε ολική μεταβολή χρώματος του «επιχειρησιακού» αυτοκινήτου, βάφοντάς το από μπλε σε γκρι, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν τις αρχές και να αποφύγουν τυχόν διασύνδεσή τους με τις διαρρήξεις. Με αυτόν τον τρόπο κατέδειξαν στους αστυνομικούς πως ήταν ιδιαίτερα… έμπειροι στις διαρρήξεις και πως είχαν «τεχνική» αλλά και γνώση επί των ποινικών διαδικασιών αλλά και των αστυνομικών πρακτικών.

 ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα