Η Ενωση Καταστηματαρχών Εστιατορίων και Συναφών Επαγγελμάτων Πειραιά υλοποιεί ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ στις ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ με πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ.
Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 14708/10.8.2007/φεκ 1616/β/17-08-2007, όσοι εμπλέκονται με τον χειρισμό τροφίμων, σε επιχειρήσεις που ασκούν δραστηριότητες όπως παρασκευή, μεταποίηση, παραγωγή, συσκευασία ή διάθεση τροφίμων οφείλουν να παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης.
Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 10 ώρες.Ο ΕΦΕΤ καθορίζει το περιεχόμενο των προγραμμάτων, εγκρίνει και ελέγχει την υλοποίησή τους από πιστοποιημένους εκπαιδευτές, διενεργεί τη διαδικασία αξιολόγησης (εξετάσεις) και εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά.
Η Διοίκηση της Ένωσης φρόντισε, προς όφελος των μελών την χαμηλότερη δυνατή συμμετοχή με 45,00 ευρώ για την εκμάθηση και 30,00 ευρώ το παράβολο που κατατίθεται στον ΕΦΕΤ για την διενέργεια της αξιολόγησης (εξετάσεις).
Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης παράλληλα αποφάσισε να βραβεύσει σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες, τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, σε ημερομηνία που θα οριστεί στα πλαίσια Γενικής Συνέλευσης.