Αρχική σελίδα ΕΛΛΑΔΑ Παπαστεργίου για Τράπεζα Θεμάτων: «Η κυβερνοεπίθεση αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα»

Παπαστεργίου για Τράπεζα Θεμάτων: «Η κυβερνοεπίθεση αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα»

από Giannis

Πρόβλημα στη λειτουργία στην Τράπεζα Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας παρουσιάστηκε σήμερα, το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, επρόκειτο για προσωρινή δυσλειτουργία, η οποία σχετιζόταν με τον κεντρικό μηχανισμό ταυτοποίησης και διαβαθμισμένης πρόσβασης των χρηστών.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 8:00, η λειτουργία της Τράπεζας Θεμάτων Διαβαθμισμένης Δυσκολίας είχε αποκατασταθεί και η πρόσβαση στην πλατφόρμα πραγματοποιείτο κανονικά.

Όπως επισημαίνεται από πλευράς υπουργείου, το ζήτημα αντιμετωπίστηκε κεντρικά, από όλα τα συναρμόδια υπουργεία και τις αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον το σύστημα λειτουργεί ομαλά.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Newsroom» του ΕΡΤΝews μετά το περιστατικό αναφέροντας πως ήταν μία κυβερνοεπίθεση κυρίως στο υπουργείο Παιδείας η οποία αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από του ανθρώπους του gov.gr»

Σχετικά άρθρα