Αυτεπάγγελτη παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργείου Πολιτισμού μετά τους ελέγχους που διεξήχθησαν στο εξοχικό σπίτι του Στέφανου Κασσελάκη στις Σπέτσες για την παράνομη και αυθαίρετη πισίνα που έφτιαξε εκεί πριν μερικούς μήνες, όπως αποκάλυψε το Πρώτο ΘΕΜΑ.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων που έκανε έλεγχο στην πισίνα Κασσελάκη διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει έγκριση που να αφορά «την κατασκευή κολυμβητικής δεξαμενής» καταγράφοντας μετά από αυτοψία στις 19 Αυγούστου πως «διαπιστώθηκε ότι στον αύλειο εσωτερικό χώρο της οικίας υπάρχει κολυμβητική δεξαμενή 6,20Χ3,20 μ. και βάθους 1,43 μ.».
Μετά την εισαγγελική παρέμβαση, στις 27 Σεπτεμβρίου 2024 το Αστυνομικό Τμήμα Σπετσών, που υπάγεται στην αρμόδια Διεύθυνση Πειραιώς, έστειλε κατεπείγον αίτημα, όπως αναφέρει η εφημερίδα “δημοκρατία”, με θέμα «Εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας – διενέργεια αυτοψίας» προς τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Πειραιά, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων και το Τμήμα Προστασίας Νεότερων Μνημείων.
Για αντίστοιχες αυθαιρεσίες στις Σπέτσες έχουν διενεργήσει αυτοψίες το υπουργείο Πολιτισμού αλλά και το τπουργείο Ενέργειας. Ακόμη δεν έχει κατατεθεί το πόρισμά τους.