Tη σταθερή υποστήριξη της Κίνας στο πάγιο ελληνικό αίτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, θέση την οποία είχε εκφράσει με σαφή και άμεσο τρόπο ο Πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα, το 2019, επανέλαβε ο Υπουργός Προβολής και Επικοινωνίας Li Shulei, Πρόεδρος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, στην Λίνα Μενδώνη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Πεκίνο. Η Υπουργός Πολιτισμού ταξίδεψε στην Κίνα μετά από πρόσκληση που δέχτηκε να είναι κεντρική ομιλήτρια στο 6ο Taihe Forum με θέμα την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη σχεδόν δίωρη συνάντηση εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Hu Heping, έγινε εκτενής αναφορά στον τρόπο εμβάθυνσης και ενδυνάμωσης των πολιτιστικών σχέσεων των δύο χωρών.
Ο Li Shulei επεσήμανε την εγγύτητα μεταξύ κινεζικού και ελληνικού λαού και την οικειότητα και αγάπη των κινέζων πολιτών για τον ελληνικό πολιτισμό. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο τεράστιο ιστορικό βάθος των δύο πολιτισμών, κινεζικού και ελληνικού, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα υπερδύναμη στο Πολιτισμό. Επισήμανε την υποχρέωση των δύο χωρών να πρωτοστατήσουν στην προστασία του πολιτιστικού αποθέματος, ιδιαίτερα στις σημερινές προσκλήσεις, όπως η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά, με τη στενή συνεργασία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας σε ζητήματα προστασίας, συντήρησης και ανάδειξης.