Στις 22 Ιουλίου 2025 ο Δήμος Κηφισιάς θα θέσει σε λειτουργία το νέο ψηφιακό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Σ.Ε.Σ.), με στόχο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, «την ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας, την αναβάθμιση της καθημερινότητας κατοίκων και επισκεπτών και την ενίσχυση του εμπορικού κέντρου της πόλης μας».
Το νέο σύστημα, θα λειτουργήσει σε πιλοτικό στάδιο από 8-21 Ιουλίου 2025. Θα εφαρμόζεται στο παρακάτω δίκτυο οδών και περιλαμβάνει 92 θέσεις αποκλειστικά για Επισκέπτες, 211 μικτές θέσεις για Κατοίκους και Επισκέπτες, καθώς και ειδικές θέσεις για οχήματα ΑμεΑ, ηλεκτρικά οχήματα, δίκυκλα και φορτοεκφόρτωση.

Ποιο δεν θα πληρώνουν
Ο Δήμος Κηφισιάς ανακοίνωση ποιοι απαλλάσσονται της καταβολής τέλους στάθμευσης:
- Τα οχήματα για τα οποία έχει εκδοθεί κάρτα μόνιμου κατοίκου οδού που περιλαμβάνεται στην περιοχή εφαρμογής του Σ.Ε.Σ.
- Τα δίκυκλα πάσης φύσεως με αποκλειστική δυνατότητα στάθμευσης στις θέσεις που προβλέπονται για τα δίκυκλα.
- Τα οχήματα για τα οποία έχει εκδοθεί κάρτα κατοίκου με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ) καθώς και τα οχήματα ΑμεΑ, εφόσον διαθέτουν το ειδικό έγγραφο που τους έχει χορηγηθεί και είναι αναρτημένο στο όχημα τους.
- Τα ηλεκτρικά οχήματα που διαθέτουν το ειδικό σήμα δωρεάν στάθμευσης. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται σε εθνικό επίπεδο και ισχύει μέχρι τις 31.12.2026.
Οι δημότες που διαθέτουν κύρια κατοικία εντός της περιοχής εφαρμογής του Σ.Ε.Σ. θα μπορούν να εκδώσουν άδεια στάθμευσης μονίμου κατοίκου μέσα από μια πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία. Η αίτηση και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, από τις 8 Ιουλίου 2025.