Σε τηλεοπτική της εμφάνιση η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ευγενία Μπαρμπαγιάννη απάντησε σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης στην Τζέφη Ζαχαροπούλου.
Ας δούμε τι δήλωσε:
1. Γιατί ενώ θα είσαστε σχεδόν σίγουρα εκλεγμένη σαν βουλευτής αποφασίσατε να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη με την ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ;
– Είμαι σταθερά παρούσα σε αυτοδιοικητικές εκλογές από το 2002 έως και σήμερα με την εξαίρεση του 2014. Έχω κατέλθει υποψήφια σαν Δήμαρχος, Νομαρχιακή Σύμβουλος, και υπηρέτησα σαν Δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας από το 2006 έως το 2014. Ο Γιώργος Πατούλης με κέρδισε γιατί είναι αποδεδειγμένα ικανός, επιτυχημένος και μπορεί να παράγει άμεσα έργο για την Αττική.
Μέσα από την περιφέρεια μπορώ να προσφέρω περισσότερα στον Πειραιά στον οποίον ζω και εργάζομαι. Για εμένα πρωταρχικός στόχος είναι η ευημερία των πολιτών!
2. Ποιά είναι η άποψη σας σχετικά με την επένδυση της COSCO στον Πειραιά και την κήρυξη του ως αρχαιολογική ζώνη. – Θεωρώ αδιανόητο να τίθενται γραφειοκρατικά εμπόδια σε επενδύσεις τέτοιου βεληνεκούς. Τα ίδια είχαμε στον Αστακό, στο Ελληνικό ή παλαιότερα με την επένδυση Κωνσταντακόπουλου στην Μεσσηνία. Η Αττική και ο Πειραιάς χρειάζονται άμεσα επενδύσεις.
3. Ποιά είναι τα σημαντικότερα προβλήματα των Δήμων κατά την γνώμη σας και πως θα τους βοηθήσετε;
– Έχω καταρτίσει λεπτομερείς λίστες με τα προβλήματα ανά δήμο όπως αυτά προέκυψαν από ερωτηματολόγια και συναντήσεις που έκανα. Έχω ζητήσει σχεδόν από όλους τους εν ενεργεία και υποψηφίους Δημάρχους αναλυτική καταγραφή των αναγκών τους.
Βασικότερα είναι τα θέματα της ανεργίας, της πολιτικής προστασίας και ασφάλειας, της έλλειψης αθλητικών χώρων, της συντήρησης του οδικού δικτύου και της διαχείρισης των απορριμμάτων.
4. Είστε ένα από τα πιό προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ στον Πειραιά. Πως θα συνεργαστείτε με Δημάρχους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων;
– Τόσο ο Γιώργος Πατούλης σαν πρόεδρος της ΚΕΔΕ όσο και εγώ μέσα από την πολυετή παρουσία μου στην αυτοδιοίκηση, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να συνθέτουμε και να συνεργαζόμαστε. Θα είμαστε η Περιφερειακή αρχή όλων ανεξαιρέτως των πολιτών του λεκανοπεδίου. Προσωπικά διατηρώ άριστες διαπροσωπικές σχέσεις με όλους τους νυν δημάρχους άσχετα με την ιδεολογική τους τοποθέτηση.
5. Ποιό είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε στους ψηφοφόρους του Πειραιά;
Με την σαρωτική νίκη της ΝΕΑΣ ΑΡΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ, η περιφέρεια κυριολεκτικά θα αλλάξει πρόσωπο. Καλώ τους πολίτες του Πειραιά να μου δώσουν την δυνατότητα με την ψήφο τους να εργαστώ άοκνα και υπεύθυνα για την δική τους ευημερία, όπως κάνω τόσα χρόνια για να χτίσουμε μαζί τον Πειραιά του 21ου αιώνα.