Αρχική σελίδα ΕΛΛΑΔΑ Επεισόδια και 100 προσαγωγές στο Ταε Κβον Ντο – Χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το πρωί του Σαββάτου

Επεισόδια και 100 προσαγωγές στο Ταε Κβον Ντο – Χρειάστηκε επέμβαση των ΜΑΤ για να ηρεμήσουν τα πνεύματα το πρωί του Σαββάτου

από prootos

Οι συνεχείς αψιμαχίες μεταξύ Αλγερινών και Μαροκινών μεταναστών, που φιλοξενούνται στο κλειστό στάδιο του Τάε κβον ντο, προκάλεσαν την παρέμβαση της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, μάλιστα, χρειάστηκε να προχωρήσουν σε περίπου 100 προσαγωγές ενώ σε δεύτερη φάση αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των μεταναστών προκειμένου να απομονωθούν οι ομάδες εκείνες που δημιουργούν την ένταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δε, είναι πιθανόν ορισμένοι μετανάστες να οδηγηθούν σε άλλο χώρο.

Τα πνεύματα είχαν οξυνθεί από το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο όταν ένας μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νομίζοντας ότι του έκλεψαν το κινητό του και το εισιτήριο του για τα μέσα μεταφοράς!

Ο μαροκινής καταγωγής άνδρας έβγαλε από τα πράγματα του ένα ξυραφάκι και απείλησε μα κόψει τις φλέβες του εάν δεν του επέστρεφαν τα πράγματα του. Αμέσως στις αθλητικές εγκαταστάσεις σήμανε συναγερμός και στο κλειστό μπήκε μια διμοιρία των ΜΑΤ. Αφού ακινητοποίησαν τον απελπισμένο μετανάστη και ηρέμησαν τα πνεύματα ο ίδιος ξανακοίταξε τα πράγματα του και βρήκε το κινητό του ενώ το εισιτήριό του αποδέχθηκε πως το είχε στην τσέπη του.

Όπως ανέφερε ο φύλακας της εγκατάστασης, είχε προηγηθεί επεισόδιο μεταξύ των λαθρομεταναστών. Έγινε επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο και ο Μαροκινός οδηγήθηκε με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Την ίδια ώρα ανήσυχος για συγκρούσεις ανάμεσα σε μετανάστες στα hotspots εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

«Παρότι βελτιώνουμε τις συνθήκες διαβίωσής τους στα hot spots, μπορεί να προκύψουν προβλήματα. Δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια σε αυτό το ενδεχόμενο. Γι’ αυτό λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αυξάνουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στα νησιά» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη στην εφημερίδα Αγορά.

 

Σχετικά άρθρα