Αρχική σελίδα ΠΕΙΡΑΙΑΣ Εντός Ιουνίου οι εργασίες ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του Παπαστράτου στον Άγιο Διονύσιο

Εντός Ιουνίου οι εργασίες ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του Παπαστράτου στον Άγιο Διονύσιο

από prootos

Τρία νέα ακίνητα του χαρτοφυλακίου της Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ πρόκειται να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης που έχει θέσει σε εφαρμογή η εισηγμένη ήδη από το 2015.

Πρόκειται για τρία κτίρια γραφείων, στη Νέα Ιωνία, τον Άλιμο και το Μοσχάτο, συνολικής επιφάνειας της τάξεως των 55.000 τ.μ., στα οποία στεγάζονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, όπως η L’ Oreal (Ν. Ιωνία), υπηρεσίες της Eurobank (Μοσχάτο), ή εταιρείες του ομίλου Μαρινόπουλου (Άλιμος).

Το ύψος της επένδυσης για την αναβάθμιση των παραπάνω ακινήτων εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 10 εκατ. ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση θα προέλθει από το πρόσφατο δάνειο που έλαβε η Grivalia από το IFC, μέλος του ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, πέραν της υφιστάμενης συνεργασίας, η διοίκηση της εταιρείας εξετάζει τη διεύρυνση της συνεργασίας με το IFC και σε άλλες επενδύσεις που δρομολογεί, ιδίως στο σκέλος του τουρισμού. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες εβδομάδες επισημοποιήθηκε η απόκτηση του 60% του ιδιωτικού νησιού Pearl Island στον Παναμά, μια κίνηση που γίνεται σε συνεργασία με την Fairfax, όπως έγινε γνωστό χθες.

Παράλληλα, χθες εκφράστηκε η πεποίθηση ότι σύντομα θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και για μια νέα τουριστική επένδυση και στην Ελλάδα. Επίσης, εντός του Ιουνίου, όπως προβλέπεται από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής των πρώην αποθηκών του Παπαστράτου στον Άγιο Διονύσιο, στον Πειραιά, που θα διαμορφωθεί σε σύγχρονο κτίριο γραφείων.

 

Σχετικά άρθρα