Αρχική σελίδα ΕΛΛΑΔΑ Ανησυχία για τους σεισμούς στην Εύβοια: Προς κατεδάφιση 3 σπίτια, ζημιές σε πάνω από 50

Ανησυχία για τους σεισμούς στην Εύβοια: Προς κατεδάφιση 3 σπίτια, ζημιές σε πάνω από 50

από Xristina

Οι διαδοχικοί σεισμοί στη Βόρεια Εύβοια τα τελευταία 24ωρα έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους, ενώ ταυτόχρονα οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου.
Από τους σεισμούς που έγιναν αισθητοί και στην Αττική περισσότερα από 50 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, αναφέρει ο δήμαρχος Αγίας Άννας-Μαντουδίου Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο οποίος επεσήμανε ότι από τους μέχρι τώρα ελέγχους που έχουν γίνει στην περιοχή υπάρχουν αρκετά σπίτια που έχουν βγει ακατάλληλα.

Παράλληλα, στον δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας στην Εύβοια τα κλιμάκια της ΔΑΕΦΚ (Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών) αποφάσισαν την κατεδάφιση τριών σπιτιών, μετά τους ελέγχους.

Μέχρι στιγμής η ισχυρότερη σεισμική δόνηση στην περιοχή ήταν μεγέθους 4,5 Ρίχτερ και σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας, που έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές του νησιού.

Σχετικά άρθρα