Εφημερίδα Κοινωνική

Κύκλωμα εκβιαστών: Το προφίλ της «Νάνσυ» -Απειλούσε και υπαλλήλους με μεταθέσεις

 Breaking News

Κύκλωμα εκβιαστών: Το προφίλ της «Νάνσυ» -Απειλούσε και υπαλλήλους με μεταθέσεις
10 Ιουλίου 2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρονται στη σχετική δικογραφία, η 43χρονη «Νάνσυ», εγκέφαλος του κυκλώματος εκβιαστών με καταγωγή από την Πάτρα, είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη δομή, την ιεραρχία και τη δράση της σπείρας με κέρδη άνω των 700.000 ευρώ ανά έτος. Είχε συλληφθεί δύο ακόμη φορές κατά το παρελθόν για διάπραξη κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα, το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης καθώς, παριστάνοντας τη μεσίτρια, αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, αξίας 120.000 ευρώ. Δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει την παράνομη πράξη της καθώς πιάστηκε στα πράσα.

Μόλις έναν χρόνο αργότερα, το 2010, βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με τον νόμο, αντιμετωπίζοντας αυτή τη φορά την κατηγορία της υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού, ύψους περίπου 125.000 ευρώ, από το γραφείο ασφαλίσεων όπου εργαζόταν εκείνη την περίοδο. Και στις δύο περιπτώσεις τής είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.

Επιπλέον, τόσο η ίδια όσο και ο 41 ετών αδελφός της, που ήταν επίσης μέλος της οργάνωσης, παρότι δραστηριοποιούνταν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ήταν ψευδώς δηλωμένοι ως υπάλληλοι συμβουλευτικής εταιρείας έτσι ώστε να εμφανίζονται ως ασφαλισμένοι και με σταθερό εισόδημα.

Η Νάνσυ, μάλιστα, είχε αναθέσει στον αδελφό της, που ήταν πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνη της, τον ευαίσθητο ρόλο του εισπράκτορα – ταμία. Είχε βάλει στο κόλπο και την ηλικιωμένη μητέρας τους στο σπίτι της οποίας φυλάσσονταν τα παράνομα χρήματα που έπαιρνε από τους πελάτες της, διανέμοντας, στη συνέχεια, μέρος τους στα μέλη της οργάνωσης που η ίδια είχε στρατολογήσει προκειμένου να τής παρέχουν πληροφορίες σχετικά με επικείμενους ελέγχους, να μην βεβαιώσουν διαπιστωθείσες παραβάσεις, να παρεμβαίνουν σε αποφάσεις συμβουλίων, να εξαφανίζουν και να πλαστογραφούν δημόσια έγγραφα και να θέτουν στο αρχείο των υπηρεσιών τους διάφορες υποθέσεις. Δεν δίσταζε μάλιστα να απαιτήσει τη μετάθεση δημοσίων υπαλλήλων που έβαζαν εμπόδιο στις δουλειές της.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ