Εφημερίδα Κοινωνική

Tο Hilton της Αθήνας έγινε… The Ilisian

 Breaking News

Tο Hilton της Αθήνας έγινε… The Ilisian
22 Ιουνίου 2024

Σελίδα αλλάζει το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton, το οποίο μετονομάστηκε σε «The Ilisian» και θα ανοίξει το 2025.

Την Πέμπτη (20.6.2024) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την πορεία υλοποίησης των εργασιών στο κτιριακό συγκρότημα του πρώην Hilton Athens.

Το νέο όνομα του Hilton θα είναι «The Ilisian», όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΤΕΜΕΣ και βασικός μέτοχος της Ιονικής Ξενοδοχειακής, Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, παρουσιάζοντας την ανακατασκευή του ιστορικού ξενοδοχείου Hilton στην περιοχή των Ιλισίων.

Πρόκειται για επένδυση συνολικού ύψους 340 εκατ. της ΤΕΜΕΣ, με τη συνολική θετική επίδραση από τη λειτουργία του στην ελληνική οικονομία να εκτιμάται σε 1,25 δισ. ευρώ.

Το Ilisian θα διαθέτει δωμάτια και σουίτες με θέα στην Αθήνα και την Ακρόπολη, παράλληλα με τις ιδιωτικές, πολυτελείς «επώνυμες» κατοικίες κάτω από τα brands του ομίλου «Conrad» και «Waldorf Astoria». Το ακίνητο θα περιλαμβάνει μία σύγχρονη λέσχη (club) μελών, πολλαπλές επιλογές γαστρονομικών και ψυχαγωγικών χώρων, μοναδικά καταστήματα και εμπειρίες αναψυχής και ευεξίας.

Το Χίλτον Αθηνών (γνωστό και ως Hilton Athens στα Αγγλικά) υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία στην Αθήνα. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, με μέτωπο τη Λεωφόρο Βασιλέως Αλεξάνδρου και την οδό Μιχαλακοπούλου και αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της πόλης.

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1957, όταν η τότε κυβέρνηση αποδέχτηκε την πρόταση του εφοπλιστή Απόστολου Πεζά και του Κόνραντ Χίλτον, για την ανέγερση ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στην Αθήνα. Στη συνέχεια με απόφαση του Κωνσταντίνου Καραμανλή παραχωρήθηκε το οικόπεδο επί των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Βασιλέως Κωνσταντίνου έκτασης 16.000 πήχεων αντί 750.000 δολαρίων.

Τότε στην συγκεκριμένη έκταση φιλοξενούνταν στρατιωτικές υπηρεσίες, οι οποίες μεταφέρθηκαν αλλού.

Το Χίλτον κατασκευάστηκε την περίοδο από το1958 έως το 1963.

Η ανέγερσή του όμως δεν έτυχε καθολικής αποδοχής και μερίδα του τύπου. Αρκετοί ήταν αυτοί που θεωρούσαν ότι αλλοίωνε το ιστορικό τοπίο της πρωτεύουσας και ότι επισκίαζε την Ακρόπολη.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ