Εφημερίδα Κοινωνική

Ποιοι αναζητούν ακίνητα στον Αργοσαρωνικό – Τι δείχνουν οι «τάσεις» ανά νησί

 Breaking News

Ποιοι αναζητούν ακίνητα στον Αργοσαρωνικό – Τι δείχνουν οι «τάσεις» ανά νησί
19 Ιουνίου 2024

Σταθερή είναι η ζήτηση επενδυτών από το εξωτερικό για κατοικίες προς πώληση στα ελληνικά νησιά, με τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού να καταγράφουν τις μεγαλύτερες μέσες ζητούμενες τιμές πώλησης.

Τις τιμές και την εγχώρια αλλά και διεθνή ζήτηση για αγορά κατοικίας στα ελληνικά νησιά κατέγραψε ο SPI, ο δείκτης τιμών του Spitogatos και ο δείκτης ζήτησης SDI, ο οποίος διαμορφώνεται από τον όγκο αναζητήσεων.

Τα ελληνικά νησιά είναι εδώ και χρόνια πολύ ψηλά στην προτίμηση των τουριστών για διακοπές και ταυτόχρονα αποτελούν ελκυστικό προορισμό για αγορά κατοικίας.

Στα πιο ακριβά νησιά για αγορά κατοικίας για τον Μάιο του 2024 βρέθηκαν η Μύκονος στις Κυκλάδες, οι Παξοί στα Επτάνησα, η Σκιάθος στις Σποράδες, η Ύδρα στα νησιά του Αργοσαρωνικού, η Πάτμος στα Δωδεκάνησα, η Ικαρία στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Χανιά στην Κρήτη.

argosarwnikos

Από την άλλη, όσοι ενδιαφέρονται για αγορά κατοικίας με λιγότερο από 2.000 ευρώ/τ.μ. μπορούν να ψάξουν στη Σκόπελο, στη Σαλαμίνα, στη Ρόδο και στην Κω, στα Νησιά του Βορείου Αιγαίου όπως η Χίος, στην Κρήτη, σε μέρη όπως η περιφέρεια Ρεθύμνου και Λασιθίου αλλά και στην Εύβοια.

Το 3ο ακριβότερο νησί για αγορά κατοικίας τον Μάιο του 2024 βρίσκεται στα νησιά του Αργοσαρωνικού και είναι η Ύδρα. Τα νησιά του Αργοσαρωνικού, πέραν της κοντινής τους απόστασης με την Αθήνα, αποτελούν δημοφιλή και κοσμοπολίτικο προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες. Το πιο οικονομικό νησί του Αργοσαρωνικού είναι η Σαλαμίνα, όπου και σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης (10,8%) σε σχέση με τον Μάιο του 2023.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ