Εφημερίδα Κοινωνική

Μία εξαιρετική συναυλία στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου

 Breaking News

Μία εξαιρετική συναυλία στο αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου
18 Ιουνίου 2024

Μία ιδιαίτερα σημαντική και ποικιλόμορφη συναυλία διοργανώθηκε την Κυριακή από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών όπου ιερουργεί ο π. Χριστόδουλος Μπίθας. Η συναυλία των Cantus Angelicus πραγματοποιήθηκε με την καλλιτεχνική επιμέλεια της μαέστρου Αναστασίας Χατζηπαύλου. Η χορωδία των 23 νέων γυναικών ήταν εντυπωσιακή και καταχειροκροτήθηκε.

Στη συναυλία συνέπραξαν: ο Στέφανος Δαφνής στην τρομπέτα, η Χαρά Γκρέκα στο βιολοντσέλο και η Αγγελική Καψωμενάκη στο πιάνο. Αποσπάσματα από λογοτεχνία και ποίηση διάβασαν οι Αθηνά και Λυδία Καμηλέλη, μέλη της χορωδίας.

Το αμφιθέατρο «Νίκος Τεμπονέρας» ήταν κατάμεστο και τα χειροκροτήματα ήταν συνεχόμενα καθώς το ρεπερτόριο ξεκίνησε με τη «Μια Πόλη Μαγική» του Μ. Χατζιδάκι και την «Όμορφη Πόλη» του Μ. Θεοδωράκη, συνεχίστηκε με το Βαλς αρ.2 του Shostakovich. Ακολούθησε αφροαμερικάνικο σπιρίτουαλ, παραδοσιακά τραγούδια από το Κιλκίς, τη Δυτική Κένυα, τη Μαλαισία, τις Άνδεις, τη Βουλγαρία κλπ, ενώ ολοκληρώθηκε με τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου για την ταινία του Ridley Scott «Conquest of Paradise».

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου Ανδρέας Γ. Ευθυμίου δήλωσε σχετικά:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στην πόλη μας ανθεί ο πολιτισμός σε όλα τα καλλιτεχνικά πεδία και από πολλούς και διαφορετικούς φορείς. Τρανό παράδειγμα ήταν η συναυλία που διοργανώθηκε χθες Κυριακή από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών. Η συναυλία των Cantus Angelicus ήταν εντυπωσιακή τόσο σε ποιότητα όσο και στην ποικιλία του προγράμματος, γεγονός που μας εντυπωσίασε όλους.

Θέλω να συγχαρώ τον π. Χριστόδουλο από τον Ιερό Ναό Ταξιαρχών που έχει καταφέρει να συσπειρώσει την τοπική κοινωνία σε δύσκολες περιόδους διαμορφώνοντας στοιχεία ταυτότητας στην περιοχή. Ταυτότητα που εμπλουτίζεται με πολιτιστικές και κοινωνικές δράσεις αναδεικνύοντας τον πολιτισμό ως παράγοντα κοινωνικής συνοχής. Επίσης, θέλω να συγχαρώ όλες και όλους που συμμετείχαν σε αυτή την εκδήλωση και ιδιαίτερα την Αναστασία Χατζηπαύλου που είχε την καλλιτεχνική επιμέλεια της παράστασης.

Ο Δήμος μας έχει μία αξιόλογη και πολύχρονη πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα. Προσπαθούμε να διευρύνουμε τις πολιτιστικές μας υποδομές, να αυξάνουμε τον αναγκαίο εξοπλισμό και να στηρίζουμε ενεργά παρόμοιες προσπάθειες. Προσπάθειες που προέρχονται από τα σχολεία, τους φορείς, τα σωματεία και όποιες άλλες συλλογικότητες προάγουν τον πολιτισμό της καθημερινότητας.

Εύχομαι υγεία, δημιουργικότητα και σημαντικές κατακτήσεις σε όλες και όλους που αναδεικνύουν τον πολιτισμό συμμετέχοντας στις καλλιτεχνικές δράσεις της πόλης μας».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ