Εφημερίδα Κοινωνική

Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Δήμου Φυλής στον Ενεργειακό τομέα

 Breaking News

Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του Δήμου Φυλής στον Ενεργειακό τομέα
19 Ιουνίου 2024

Μια μεγάλη επιτυχία για το Δήμο Φυλής, καθώς αποτελεί τον 1ο ελληνικό Δήμο που ολοκληρώνει επιτυχώς το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Πιστοποίησης Κοινοτικής Ενέργειας για Δήμους στο πλαίσιο του προγράμματος LifeLOOP.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος δημοτικά στελέχη παρακολούθησαν το ειδικά σχεδιασμένο για Δήμους σεμινάριοCommunity Energy Espresso Training, λαμβάνοντας έτσι ατομική πιστοποίηση και ενδυναμώνοντας έτσι την τεχνογνωσία του ίδιου του Δήμου σε ζητήματα κοινοτικής ενέργειας και ενεργειακών κοινοτήτων.

Το εκπαιδευτικό σκέλος του προγράμματος επικεντρώθηκε στις νέες τάσεις και τεχνολογίες στον τομέα της ενέργειας, στη δημιουργία και διαχείριση κοινοτικών έργων και ενεργειακών κοινοτήτων, στις δημόσιες συμβάσεις καθώς και σε ζητήματα Διμερών Συμβάσεων Πώλησης Ηλεκτρικής Ενέργειας, ενδυναμώνοντας έτσι την τεχνογνωσία του Δήμου Φυλής στους ανωτέρω τομείς.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τον Δήμο Φυλής, καθώς η πιστοποίηση αυτή τον εντάσσει στην ομάδα των πρωτοπόρων Δήμων που προωθούν τις βιώσιμες ενεργειακές πρακτικές και την πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Αντιδήμαρχος Ενεργειακών Κοινοτητών  Φυλής, Χρυσούλα Κουράση, δήλωσε.;Η ολοκλήρωση του σεμιναρίου και η εγγραφή μας στην πλατφόρμα Match-making Tool του LifeLOOP αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης και της ενεργειακής αυτονομίας. Είμαστε περήφανοι για την αναγνώριση αυτή και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με αφοσίωση για το μέλλον της Κοινότητάς μας.»

“Στρατηγικός στόχος του Δήμου Φυλής είναι να εξαλειφθεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των οικονομικά αδύναμων δημοτών μας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος δημιούργησε το Φωτοβολταϊκό Πάρκο στην αποκατεστημένη χωματερή και την Ενεργειακή Κοινότητα ΦΑΕΘΩΝ, την πρώτη στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι, σε μερικά χρόνια, ο Δήμος Φυλής θα είναι ένας πρωτοπόρος για την Ελλάδα και την Ευρώπη, “πράσινος οικολογικός Δήμος” σημειώνει ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ