Εφημερίδα Κοινωνική

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Ομόφωνα σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες

 Breaking News

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ: Ομόφωνα σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο για κινητοποιήσεις και δικαστικές ενέργειες
21 Ιουνίου 2024

Με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος, κατά την πρόσφατη συνεδρίασή του, εξουσιοδότησε τον   δήμαρχο  να προχωρήσει σε όλες τις προβλεπόμενες νομικές ενέργειες και, αν χρειαστεί και σε κινητοποιήσεις ,προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα της κυκλοφοριακής συμφόρησης που δημιουργείται, κυρίως κάθε Παρασκευή απόγευμα και Σαββατοκύριακο, στο Πέραμα.

Αιτία είναι η αναχώρηση των φέρι μποτ κάθε 15 λεπτά και όχι κάθε 5 λεπτά που ζητά η δημοτική αρχή. Αποτέλεσμα των αραιών δρομολογίων προς Σαλαμίνα είναι ,εδώ και 25 χρόνια, το Πέραμα να ασφυκτιά, λόγω του μποτιλιαρίσματος που προκαλείται από όσους  κατευθύνονται στο νησί.  Πρόκειται για 60.000 μόνιμους κατοίκους, 200.000 παραθεριστές, 10.000 στρατεύσιμους ναυστάθμου, 4.000.000 οχήματα και 11.000.000 επιβάτες ανά έτος. Ο τεράστιος αυτός όγκος των διερχομένων δημιουργεί ένα τεράστιο αδιαχώρητο 6 χιλ. στο ρεύμα που οδηγεί προς το λιμάνι και αντίστροφα, παρακωλύοντας τη δημόσια συγκοινωνία. Εκτός από τα Ι.Χ., τα ασθενοφόρα, τα λεωφορεία, τα πυροσβεστικά οχήματα που εγκλωβίζονται στην κίνηση και οι δημότες που έχουν προβλήματα υγείας, διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο.

Ο δήμαρχος Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκος ήδη απέστειλε  εξώδικη διαμαρτυρία- γνωστοποίηση προς α)την Κοινοπραξία επιβατηγών- οχηματαγωγών Σαλαμίνας-Περάματος και β)τα Πορθμεία Σαλαμίνας «ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ», με την οποία θέτει τους ιδιοκτήτες των φέρι μπότ προ των ευθυνών τους και τους προειδοποιεί πως, αν και μέχρι τις 30 Ιουνίου «δεν αλλάξετε το πρόγραμμα αναχωρήσεων-αφίξεων των πλοίων σας έτσι ώστε αυτά να αναχωρούν ανά 5 λεπτά αντί των 15 λεπτών που είναι σήμερα θα αναγκαστούμε ως δήμος να λάβουμε κάθε νόμιμο μέτρο προκειμένου να προστατεύσουμε τους πολίτες και την πόλη μας».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ