Εφημερίδα Κοινωνική

22χρονη επανέφερε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στον δρόμο

 Breaking News

22χρονη επανέφερε ηλικιωμένο που κατέρρευσε στον δρόμο
17 Ιουνίου 2024

Mια απίστευτη διάσωση ηλικιωμένου σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου στον Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 9 το πρωί, ενας ηλικιωμένος κατέρρευσε επί της Λεωφόρου Ειρήνης και βρέθηκε στο έδαφος χωρίς τις αισθήσεις του. Σαν από μηχανής Θέος εμφανίστηκε για καλή του τύχη μια νεαρή κοπέλα που εργαζόταν σε επιχείρηση της περιοχής, του έδωσε τις πρώτες βοήθειες και τον επανέφερε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ.

Παράλληλα, στο σημείο κλήθηκαν διασώστες του ΕΚΑΒ, παρέλαβαν τον άτυχο άνδρα και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η 22χρονη κοπέλα που έσωσε τον 75χρονο μίλησε στο thenewspaper.gr και περιέγραψε το περιστατικό:

«Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 09.00, εγώ εργαζόμουνα εκείνη την ώρα και άκουσα κραυγές για βοήθεια έξω από το μαγαζί. Ο εργοδότης μου άμεσα μου ζήτησε να καλέσω το 166 και βγήκα έξω να δω τι είχε συμβεί. Αντίκρισα έναν άνδρα πεσμένο στο έδαφος και ξεκίνησα να του κάνω ΚΑΡΠΑ. Είχα παρακολουθήσει σεμινάρια πρώτων βοηθειών, γιατί πριν από κάποια χρόνια με πανομοιότυπο τρόπο είχα χάσει τον παππού μου. Έτσι, έχοντας γνώση του τι πρέπει να κάνω, ξεκίνησα να του κάνω αλλάξεις, ενώ λίγο αργότερα, εργαζόμενος σε γειτονική επιχείρηση ήρθε για βοήθεια και κάναμε εναλλάξ. Κάναμε ΚΑΡΠΑ για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, μόλις έφθασαν του έβαλαν απινιδωτή και είδαν ότι δεν χρειάζεται απινείδωση, καθώς ο σφυγμός του είχε επανέλθει. Του χορήγησαν μόνο οξυγόνο και τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο Βόλου».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ