Εφημερίδα Κοινωνική

Το Ηράκλειο Αττικής γιορτάζει την άνοιξη στο Κτήμα Φιξ

 Breaking News

Το Ηράκλειο Αττικής γιορτάζει την άνοιξη στο Κτήμα Φιξ
23 Μαΐου 2024

Το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαΐου η επίσκεψη στο Κτήμα Φιξ θα είναι ξεχωριστή, καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει τη 2η Ηράκλεια Γιορτή της Άνοιξης και έχει ετοιμάσει δράσεις, παιχνίδια, μουσική και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από το πρωί έως το απόγευμα, στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης θα φιλοξενείται έκθεση λουλουδιών και θα υπάρχουν παιχνίδια για τα παιδιά καθώς και δημιουργική απασχόληση με πρόσημο την άνοιξη και το περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στις δραστηριότητες του Σαββάτου 25/5:

  • 10:00 – 13:00: «Ζωγραφίζω την Άνοιξη σε Χαρτί & Καβαλέτο». Εργαστήρι χρωμάτων από τη ΚΕΑΕΔΗΑ.
  • 11:00: «Δεντρολέσχη Ανάγνωσης». Διαδραστική αφήγηση της ιστορίας «Το χαρτόκουτο» από το Βιβλίο «5 Ιστορίες για Μουσεία & Σχολεία» (Εκδ. Ηλιαχτίδα) σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
  • 11:00 – 13:00: «Ελιά – Παιχνίδι στις Ρίζες σου». Βιωματική παράσταση στην υπεραιωνόβια ελιά που έχει φυτεύσει ο Δήμος μέσα στο Κτήμα Φιξ.
  • 11:30: «Φτιάχνουμε στεφάνια για τα έλατα». Μαθήτριες και μαθητές των σχολείων που τους προηγούμενους μήνες «υιοθέτησαν» τα έλατα του Κτήματος Φιξ φτιάχνουν στεφάνια και στολίζουν τα δέντρα. Με την βοήθεια της Κεντρικής Ανθαγοράς και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

Αντίστοιχα, την Κυριακή 26/5:

  • 10:00 – 13:00: «Xτίζω Γέφυρες από Χαμόγελα & Χρώματα». Εργαστήρι με το τμήμα ζωγραφικής της ΚΕΑΔΗΑ.
  • 12:00: Συναυλία με τη Νατάσσα Τόδωρη, σε ένα μουσικό ταξίδι μέσα στις δεκαετίες

Και τις δύο ημέρες στις 12.00 το μεσημέρι: «Bόλτα με την Περσεφόνη». Ο Φιξ το τρενάκι αφηγείται στα παιδιά την ιστορία της Περσεφόνης.

«Σας περιμένω όλους, μικρούς και μεγάλους, να γιορτάσουμε μαζί την ωραιότερη εποχή του χρόνου, την άνοιξη, λίγο πριν από το καλοκαίρι. Πού αλλού; Στο Κτήμα Φιξ, το ωραιότερο και μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, που έχει γίνει πλέον το απόλυτο σημείο συνάντησης με τη φύση», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ