Εφημερίδα Κοινωνική

Όλα έτοιμα για την 41η Ειρηνοδρομία και τα Παναγούλεια του Δήμου Αγίου Δημητρίου

 Breaking News

Όλα έτοιμα για την 41η Ειρηνοδρομία και τα Παναγούλεια του Δήμου Αγίου Δημητρίου
15 Μαΐου 2024

Πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι της Τρίτης (14/5) στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου η 2η συνέντευξη Τύπου για την 41η Ειρηνοδρομία που γίνεται στο πλαίσιο των Παναγούλειων, και περιλαμβάνουν σειρά εκδηλώσεων μνήμης για τον Αλέξανδρο Παναγούλη.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι το φιλειρηνικό μήνυμα όλων των εκδηλώσεων είναι φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς: «στην περιοχή μας οι πόλεμοι με θύματα αμάχους και παιδιά αυξάνονται και την ίδια ώρα η τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων, το καλοκαίρι στο Παρίσι, κάνουν πιο επιτακτικό από ποτέ το αίτημα εφαρμογής της Ολυμπιακής Εκεχειρίας».

Ο κ. Μαμαλάκης εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την αύξηση τις τελευταίες ημέρες των δηλώσεων συμμετοχών στην Ειρηνοδρομία, ενώ αναφέρθηκε και στην απόφαση της δημοτικής αρχής να διαθέσει μέρος των εσόδων της Ειρηνοδρομίας στα σχολεία του Δήμου.  Κλείνοντας, ο Στέλιος Μαμαλάκης έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός ότι φέτος η Ειρηνοδρομία συμπίπτει με την Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου: «Αυτή η τραγωδία κάνει ακόμα πιο επίκαιρο και πιο επιτακτικό το αίτημα για Ειρήνη και συναδέλφωση και ενισχύει το μήνυμα της Ειρηνοδρομίας. Γιατί όπως έχει πει ο Τζον Λένον μια εμβληματική μορφή του φιλειρηνικού κινήματος: “Ή θα παλέψεις για την ειρήνη ή θα πεθάνεις”».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ευάγγελος Μπούρης και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Αγγελική Σαραβελάκη ενώ παρευρέθηκαν και τοποθετήθηκαν και γνωστοί αθλητές. Τις επόμενες ημέρες μέχρι και το Σάββατο (18/5) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν μόνο στο Δημαρχείο Αγίου Δημητρίου.


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ