Εφημερίδα Κοινωνική

«Χωρίς αυξήσεις στους ΚΑΠ οι Δήμοι θα έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα»- Τι αναφέρει ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Παπαναστασίου

 Breaking News

«Χωρίς αυξήσεις στους ΚΑΠ οι Δήμοι θα έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα»- Τι αναφέρει ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Παπαναστασίου
15 Μαΐου 2024

Σε άμεσο κίνδυνο μπαίνουν τα οικονομικά των δήμων, σύμφωνα με όσα είπε στο ΔΣ της ΚΕΔΕ που είναι σε εξέλιξη, ο Β΄Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου.

«Αν δεν υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση στους Δήμους, θα έχουμε μια νέα γεννιά κόκκινων δήμων. Το επαναλαμβανω δίότι θα το αντιμετωπίσουμε όλοι φέτος. Με την συνεχή παρακράτηση για το τέλος ταφής, τις αυξήσεις που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων που καλώς γίνονται, θα έχουμε πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε αν δεν αυξηθούν οι ΚΑΠ.  Και δεν είναι μόνο οικονομικά φυσικά τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε» είπε στην εισήγηση του ο κ. Παπαναστασίου για να προσθέσει:

«Ταυτόχρονα βλέπουμε πως δεν υπάρχει μια πρόθεση ενίσχυσης των δήμων. Όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στους ανθρώπινους πόρους. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει πλέον κοινωφελής εργασία. Και ενώ ανοίγουν τα προγράμματα 55 – 67, με επιδότηση όμως του 25% από τους δήμους, σε αντίθεση με τον ιδιωτικό τομέα όπου υπάρχουν προγράμματα επιδότησης ανέργων 18-30 με 100% . Για ποιο λόγο να μην συμμετέχουν και οι δήμοι σε αυτό το πρόγραμμα; Νέα παιδιά να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία στους Δήμους και εμείς να έχουμε νέους ανθρώπους να εργαστούν.

Να επαλάβω ότι στο τέλος της χρονιάς να είστε σίγουροι δεν θα βγαίνουν οι προϋπολογισμοί της επόμενης. Και σε πάρα πολλούς δήμους δεν θα βγαίνουν οι ισολογισμοί. Θα πρότεινα να ζητήσουμε 2 επιπλέον δόσεις ΚΑΠ. Αυτό θα το δει φυσικά η επιτροπή των Οικονομικών της ΚΕΔΕ και θα το υπολογίσει με ακρίβεια».

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ