Εφημερίδα Κοινωνική

Από το Δήμο Αγίου Δημητρίου η δράση «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε»

 Breaking News

Από το Δήμο Αγίου Δημητρίου η δράση «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε»
20 Μαΐου 2024

Με τον δήμαρχο Στέλιο Μαμαλάκη από τον Άγιο Δημήτριο ξεκίνησε η πρώτη «βόλτα» της δράσης «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» που οργανώνει ο σύλλογος αστικών ποδηλατών Αττικής ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα.

Στη δράση, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες, οι συμμετέχοντες  περιηγήθηκαν με ηλεκτρικά ποδήλατα στην πόλη  διαπιστώνοντας τα σημαντικά οφέλη της χρήσης τους. Στην ποδηλατάδα συμμετείχαν ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης, ο Πρόεδρος της ΠοδηλΑττικής Κοινότητας Παναγιώτης Πιτσιλός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος  Σταυρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κάππος, Βασίλης Ζαχαριάς, Γιώργος Ταμπακόπουλος,  οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Παντελής Ζωίλης και Μιχάλης Καραϊσκάκης, ο  Αντώνης Σηφάκης, γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Αστικής Ποδηλασίας (ΕΟΑΠ) και ο επικεφαλής της Kosmoride Αδάμ Μαρκάκης.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε», η οποία υλοποιείται από το σύλλογο αστικών ποδηλατών Αττικής ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, είναι σε συνεργασία με την Dintello και την υποστήριξη της Kosmoride και στόχος της είναι να ενθαρρύνει τις δημοτικές αρχές να υλοποιήσουν ποδηλατικές υποδομές και να εντάξουν το ποδήλατο στην καθημερινότητα των κατοίκων.

ag d1

«Ήταν μια ευχάριστη εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε«, δήλωσε ο Δήμαρχος Στέλιος Μαμαλάκης μετά την ολοκλήρωση της ποδηλατάδας. «Διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι ότι η μετακίνηση με ποδήλατο ή ηλεκτρικό ποδήλατο στην πόλη είναι εφικτή και ωφέλιμη. Μπορεί ο καθένας να κάνει τις δουλειές ή τη βόλτα του στον Άγιο Δημήτριο χωρίς να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του

Ο κ. Μαμαλάκης τόνισε επίσης την πρόθεση του Δήμου να υλοποιήσει κι άλλες εκδηλώσεις με πρωταγωνιστή το ποδήλατο, ενώ επισήμανε ότι στις προθέσεις του είναι μετά από ένα σωστό σχεδιασμό, η δημιουργία ενός ποδηλατικού δικτύου στην πόλη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠοδηλΑΤΤΙΚΗΣ Κοινότητας, Παναγιώτης Πιτσιλός, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να πείσουμε όλο και περισσότερο κόσμο να υιοθετήσει το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης. Η δράση «Πάμε με ποδήλατο Δήμαρχε» ξεκίνησε από τον Άγιο Δημήτριο και σκοπεύουμε να την υλοποιήσουμε και σε άλλους Δήμους. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την υλοποίηση ποδηλατικών υποδομών σε συνεργασία με πολλούς φορείς


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ