Εφημερίδα Κοινωνική

2ος ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος στο Μοσχάτο: «Από τον Βορρά στον Νότο και από τον Περικλή στον Μακρυγιάννη»

 Breaking News

2ος ιστορικός και περιβαλλοντικός περίπατος στο Μοσχάτο: «Από τον Βορρά στον Νότο και από τον Περικλή στον Μακρυγιάννη»
28 Μαΐου 2024

Ο Δήμος μοσχάτου σας προσκαλεί στον 2ο ιστορικό και περιβαλλοντικό περίπατο, την Κυριακή, 2 Ιουνίου, στις 10.30 π.μ., σε μία διαδρομή «από τον Βορρά στον Νότο και από τον Περικλή στον Μακρυγιάννη», έχοντας ως σημείο συνάντησης τον σταθμό ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο (έξοδος προς Ι. Μακρυγιάννη). Υπεύθυνες για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του περιπάτου είναι η Αθηνά Χρήστου και η Άννα Μιγάδη.

Σε ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστορία της περιοχής μας μέσα στους αιώνες, θα ξεκινήσουμε αυτή τη φορά από το βόρειο τμήμα του Δήμου μας. Θα γνωρίσουμε τα περίφημα Μακρά Τείχη των αρχαίων Αθηνών, τμήμα των οποίων περνούσε και από την περιοχή μας. Θα μιλήσουμε για τον πρώτο και μεγαλύτερο ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, για την προσφυγιά των Αθηναίων, αλλά και για μια τρομερή και θανατηφόρα επιδημία. Θα μάθουμε πού «πατάει» η οδός Πειραιώς, τι ήταν το «Παμφορείον» και γιατί οι Μοσχατιώτες πρόσφεραν …..  λουκούμι στους περαστικούς.

Κατόπιν θα βρεθούμε στον ιστορικό πυρήνα της πόλης μας, την πλατεία Μεταμόρφωσης, για να δούμε πώς ένας αρχαίος ναός «συνομιλεί» με έναν χριστιανικό και με ποιον τρόπο τα ανασκαφικά ευρήματα μάς αποκαλύπτουν τη ζωή των αρχαίων κατοίκων.

Τέλος, προχωρώντας προς την παραλιακή ζώνη θα μιλήσουμε για την προσωπικότητα του στρατηγού Μακρυγιάννη και για το πώς βρέθηκε στα μέρη μας στην πιο δύσκολη φάση του εθνικοαπελευθερωτικού μας Αγώνα.

Παράλληλα, θα μάθουμε πώς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γεωμορφολογίας επηρέασαν το οδικό δίκτυο, την κατοίκηση και τις ασχολίες των κατοίκων, αλλά και πώς προσδιόρισαν εδώ και αιώνες την ονοματοδοσία περιοχών του Δήμου μας».

περιπατος

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Μετά τον ιδιαίτερα επιτυχημένο πρώτο μας περίπατο,  η Αθηνά Χρήστου και η Άννα Μιγάδη σχεδιάζουν και υλοποιούν τον 2ο περίπατο στην πόλη μας. Αυτή την Κυριακή, στις 10.30 το πρωί, ξεκινώντας από τον σταθμό ΗΣΑΠ Μοσχάτου, θα απολαύσουμε μία διαδρομή που θα συνδυάσει ιστορικά στοιχεία και περιβαλλοντικά θέματα, αλλά κυρίως θα μας κάνει να γνωρίσουμε σημαντικά στοιχεία για την πόλη μας και το παρελθόν της. Σας περιμένουμε με χαρά και σε αυτόν τον 2ο περίπατο».


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ