Εφημερίδα Κοινωνική

Υπάλληλος δήμου πετούσε για 5 χρόνια μπάζα σε περιοχή Natura -Τρεις συλλήψεις!

 Breaking News

Υπάλληλος δήμου πετούσε για 5 χρόνια μπάζα σε περιοχή Natura -Τρεις συλλήψεις!
02 Απριλίου 2024

Στις συλλήψεις τριών ατόμων προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με ανεξέλεγκτες απορρίψεις αποβλήτων κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομική ανακοίνωση, συνελήφθησαν δυο οδηγοί φορτηγών 49, 46 ετών και ένα άτομο 47 ετών (λειτουργός δημοτικής υπηρεσίας-αντιδήμαρχος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας που αφορά στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το περιστατικό έγινε στις 01-04-2024, πλησίον πρώην ΧΥΤΑ που βρίσκεται στον δήμο Βόλβης.

Εκεί, εντοπίστηκαν οι δύο οδηγοί να απορρίπτουν ανεξέλεγκτα ογκώδη απόβλητα κλαδεμάτων και άλλων στερεών αποβλήτων (έπιπλα) ενεργώντας κατ’ εντολή του 47χρονου “αρμόδιου λειτουργού δημοτικής υπηρεσίας”.

Επιπλέον, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, όμοιες απορρίψεις ογκωδών δημοτικών αποβλήτων πραγματοποιήθηκαν στο ίδιο σημείο και την 29-03-2024 για λογαριασμό του ίδιου δήμου, κατ’ εντολή του 47χρονου αντιδημάρχου.

Επίσης προέκυψε ότι, η συγκεκριμένη διαδικασία για τα ογκώδη απόβλητα του δήμου, πραγματοποιούνταν τουλάχιστον τα τελευταία πέντε έτη από 54χρονο (δημοτικός λειτουργός κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία), σε δασική περιοχή, που βρίσκεται εντός ενταγμένης ζώνης προστασίας NATURA και σε Ζώνη Προστασίας Εθνικού Πάρκου, ενώ δημιουργήθηκε μια άτυπη χωματερή (Χ.Α.Δ.Α.) από την οποία καλύφθηκε εν μέρει, γειτνιάζων διερχόμενο ρέμα.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 


 Σχετικά άρθρα

Τελευταια

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΑΤΤΙΚΗΣ